Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
ledna

ONLINE: Psí život + Cirkus + workshop žonglování

CityBee podporuje

zpět na výpis akcí
 

V rámci online streamu „Moje kino Live“ proběhne projekce filmů „Cirkus“ a „Psí život“, po které bude následovat dětský workshop žonglování.

Datum:31. 01. 21
Cena:100 Kč
Čas:18:00 - 20:30
Kategorie: kultura|kina zábava| poznání| pro děti|

Vítáme vás ve virtuálním kině u vás doma. Našimi projekcemi navozujeme atmosféru kinosálu se vším, co k němu patří. Promítání se odehrávají v jeden konkrétní čas, sledovat film díky tomu můžete pozorněji a bez pauz, stejně jako v kině. Kromě projekce samotné je dispozici půl hodiny před a půl hodiny po filmu chat, kde si můžete popovídat s ostatními diváky. Mimo kvalitních filmů uvádíme i speciální přednášky a další originální obsahy.

„Moje kino Live“ vzniklo v době uzavření kamenných kin kvůli pandemii koronaviru na jejich podporu. Dočkalo se takové divácké obliby, že jsme se ho rozhodli zachovat a promítat pro všechny, kteří jsou rádi #spoludomavkine. Ať pro diváky z míst, kde některé filmy není možno vidět v kině, nebo třeba pro ty, kteří z jakéhokoliv důvodu nebudou moci do kina v daný den vyrazit. Pro tvůrce se platforma „Moje kino Live“ stává skvělým nástrojem, pomocí něhož se mohou setkat a oboustranně komunikovat se svými fanoušky ze všech koutů Česka v jednom okamžiku.

Snímky Cirkus a Psí život vypráví osudy ikonického tuláka Charlieho. V prvním se nedopatřením dostane k práci v cirkusu, když utíká před policisty. Ve druhém se mu změní život, když zachrání opuštěného psa. V obou bojuje o srdce krásné ženy a oba rovněž geniálně míchají komiku se sentimentem a zobrazují sociální nerovnost a bolestivou realitu chudých. Mistrovská práce s tělem, gagy a pečlivá choreografie činí z filmů zábavnou podívanou.

Za Cirkus získal Charlie Chaplin v roce 1928 Oscara v podobě Zvláštní ceny udělené současně za scénář, herecký výkon a produkci filmu.

Cirkus / Charlie Chaplin / USA 1928 / 72 min. / němá verze s hudebním doprovodem / české titulky / přístupný / DCP, MP4 – Zběsilá honička s policisty zavede tuláka Charlieho (Charlie Chaplin) do cirkusového šapitó zrovna během představení. Jeho nápaditý útěk má u nic netušících diváků takový úspěch, že si Charlie vyslouží okamžité angažmá. Jeho cirkusová kariéra se ale zdaleka nevyvíjí podle představ přísného princiápála. Vše navíc zkomplikuje Charlieho citové vzplanutí k akrobatce Merně. Boj o své místo na světě, v cirkuse a v srdci milované ženy ale tulák nikdy nevzdá!

Psí život / Charlie Chaplin / USA 1918 / 32 min. / němá verze s hudebním doprovodem / české titulky / přístupný / DCP, MP4 – Charlie Chaplin v legendární roli tuláka, který spí na ulici, nemá co jíst a zažívá samé lapálie. Jeho život se náhle změní, když zachrání opuštěného psa Scrapse. Stanou se nejlepšími přáteli a společně se protloukají městem. Jednou se vydají do baru, kde se tulák zamiluje do sličné zpěvačky. Bohužel je však z baru vyhozen, protože nemá peníze. Nepříjemnou situaci mu pomůže vyřešit jeho věrný přítel Scraps, který vyhrabe peněženku, a tak se spolu mohou vydat dobýt zpět srdce milované ženy.

Žonglování v obýváku s Adamem Jarchovským z CIRQUEONu:
Žonglovat může každý a nejsou k tomu potřeba dokonce ani míčky! Adam Jarchovský z CIRQUEONu – Centra pro nový cirkus diváky provede základy žonglování a ukáže jim, že své první cirkusové číslo zvládnou i jen za pomoci tří igelitových tašek.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: