Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
listopadu

Píseň moře - online projekce

Evropský dům

zpět na výpis akcí
 

Online projekce animovaného filmu Píseň moře, který v roce 2015 získal nominaci na Oscara v kategorii nejlepší animovaný film.

Datum:18. 11. 20
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina

Kino Evropský dům zahajuje svou novou sezónu opět online díky službě Aerovod, kde můžete od uvedeného data události v průběhu jednoho týdne zhlédnout vybraný film.
Evropská komise v ČR a Kancelář Evropského parlamentu se rozhodli navázat na dobré zkušenosti předprázdninových online projekcí a od září znovu divákům zprostředkovat kvalitní evropské na doma.
Ve snovém světě zůstaneme i nadále. Tentokrát se ale před pochmurným listopadem schováme do bájné krajiny starých Keltů. Nádherně animovaný svět severské mytologie doplnila úvodní písní Markéta Irglová, která má od roku 2008 na svém kontě Oscara. Také samotná Píseň moře se v roce 2015 probojovala na oscarovou nominaci do kategorie nejlepší animovaný film.

V bájné krajině starých Keltů žije na osamělém majáku otec s dcerou a synem. Život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se ukáže, že malá dcerka je poslední z tuleních víl. Jedině ona totiž může písní moře zachránit všechny pohádkové bytosti, které proměnila v kámen čarodějnice Macha. Po vysoce ceněné animované pohádce Brendan a tajemství Kellsu přichází irský režisér Tomm Moore s dalším kouzelným příběhem v celovečerním filmu. Nádherně animovaný svět keltských mýtů a nadějeplné vyprávění o síle rodičovské a sourozenecké lásky vynesly mladému režisérovi nejen srovnání s největšími mistry animovaného filmu, ale také už druhou nominaci na Oscara.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: