Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
července

Gump - pes, který naučil lidi žít - premiéra

Bioscop

zpět na výpis akcí
 

V hlavních rolích se v tomto psím snímku objeví Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo nebo Jana Plodková.

Začátek:22. 07. 21
Konec:25. 07. 21
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Snímek, který vznikl díky tomu, že si F. A. Brabec přečetl knihu Gump – pes, který naučil lidi žít, je dojemným příběhem vyprávěným očima psího tuláka Gumpa. Právě psí obětavost, moudrost a spousta emocí v knize natolik navnadily uznávaného režiséra, že se rozhodl příběh zfilmovat. „Natáčel jsem klip k písni Olgy Lounové inspirovaný Gumpovým příběhem s názvem Protože to nevzdám. Přečetl jsem si i knihu a musel jsem zavolat jejímu autorovi Filipu Rožkovi, protože jsem chtěl o tomto příběhu natočit film,“ vysvětlil F. A. Brabec

„Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ dodal režisér snímku F. A. Brabec.

„Hlavní role hrají pejsci a my jsme jenom takové vedlejší, jsme jenom takové osůbky, které procházejí životem těch psů,“potvrdil jeden z herců – Richard Krajčo. „Moje postava prožívá nesnadné období, ale tím, že má vedle sebe Gumpa, je naplněná, má klid a Gumpa považuje za svého zachránce,“ popsala svoji postavu Jana Plodková.  Kromě psa Gumpa si ve filmu zahrají psi z útulků nebo množíren, z nichž většina má za sebou velmi pohnutý příběh. Film bude mít oproti knížce jiný konec.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: