Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
září

Prahou za přírodou: Nejen ze života hmyzu

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Vydejte se s námi za faunou a flórou našeho hlavního města!

Datum:05. 09. 20
Čas:09:30 - 13:00
Kategorie: poznání|fauna a flora, pro děti| Příroda

Věděli jste, že se v Praze je více než 90 zvláště chráněných území? Domov zde nachází jak běžné, tak i ohrožené druhy lišejníků, hub, rostlin i živočichů. Zajímá vás, proč tomu tak je? Chtěli byste zjistit, jaké druhy můžete ve městě potkat, jak žijí nebo co způsobuje jejich ohrožení? Pak si nenechte ujít komentované exkurze pražskou přírodou, kterými vás provedou odborní pracovníci Přírodovědeckého muzea. Exkurze vás zavedou například do světa bezobratlých, představí vám houby a lišejníky nebo ptačí druhy, které zimují na Vltavě.

Exkurze jsou součástí projektu City Nature Challenge
Doporučený minimální věk dětského účastníka je 10 let.
Upozorňujeme zájemce, že vzhledem k náročnosti terénu není vhodné se exkurzí účastnit s kočárky.

Nejen ze života hmyzu (přírodní rezervace Prokopské údolí):
Kolik druhů bezobratlých můžete potkat během jednoho dne? Spočítejte to s námi během komentované exkurze Prokopským údolím. Projdeme si rozmanitá přírodní stanoviště od teplých stepních lokalit, přes louky a lesy až po vodní plochy. Ukážeme si, že hmyz a další bezobratlí obsadili díky jedinečným přizpůsobením téměř všechna přírodní prostředí. Vaše otázky zodpoví přírodovědečtí pracovníci Národního muzea, kteří exkurzi povedou.

Sraz 9.30 hod. na peronu metra Nové Butovice​.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: