Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
července

Letní (retro)kino: Stalker (1979)

Národní galerie - Veletržní palác

zpět na výpis akcí
 

Letní retrokino na střeše Veletržního paláce a v zahradě AVU & Národní galerie Praha uvádí film Andreje Tarkovského.

Datum:24. 07. 20
Cena:120 Kč
Čas:21:30 - 23:59
Kategorie: kultura|kina zábava|

Drama / Sci-Fi / Poetický
Sovětský svaz, 162 min
původní znění, české titulky, 35 mm kopie

Film STALKER režiséra Andreje Tarkovského je alegorické sci-fi, stejně jako jeho předchůdce, drama Solaris. Příběh sleduje tři muže - Profesora, Spisovatele a Stalkera - kteří cestují napříč záhadným a zakázaným územím ruské divočiny zvaným Zóna. V Zóně nic není takové, jaké se na první pohled zdá. Předměty mění svá místa, krajina se sama přesouvá a přeskupuje. Vypadá to, jako by neznámá inteligence aktivně mařila každý pokus o proniknutí za hranice této oblasti. Říká se, že se v Zóně nachází bunkr, v němž je kouzelná místnost, která dokáže splnit každé přání. Stalker je najat jako průvodce, který si díky svým opakovaným návštěvám Zóny zvykl na její složité pasti, nástrahy i záludná zkreslení. Jen pokud jej budou následovat (což často znamená podstoupit tu nejdelší, nejnepříjemnější cestu), dostanou se Spisovatel s Profesorem k bunkru a kouzelné místnosti živí.

Rezervace míst v den projekce od 12:00 na www.veletrzak.cz, vyzvednutí už půl hodiny před začátkem projekce v pop-up pokladně ve hlavním vchodě Veletržního paláce. V případě vyprodání vstupenek se 10 minut před začátkem projekce nevyzvednuté lístky vrací do prodeje na místě.

POZOR! Lístky lze vyzvednout pouze na speciální kase kina v hlavním vchodě Veletržáku půl hodiny před projekcí, projekce nespadá pod pokladnu NGP. Děkujeme za pochopení.

S sebou: deky/přikrývky/teplé oblečení
Občerstvení vlastní
Psům vstup z bezpečnostních důvodů zakázán
Kouření na střeše taktéž zakázáno

Národní galerie - Ve...
Tel: 224 301 122
Dukelských hrdinů 47
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: