Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
července

Festival performance pro děti

Holešovická tržnice

zpět na výpis akcí
 

Výtvarná dílna pro děti proběhne v rámci bienále Ve věci umění v hale číslo 19 v Pražské tržnici.

Datum:26. 07. 20
Cena:Zdarma
Čas:14:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, pro děti| Kreativita

Festival performance pro děti se koná v neděli 26. 7. od 14h do 19h v Ateliéru Mothers Artlovers v Hale 19 v Pražské tržnici. Program je přístupný zdarma.

Mothers Artlovers je skupina žen, která se začala scházet v prosinci 2016 v Brně a v Praze. Jedná se o podpůrnou skupinu pro matky umělkyně. Sdružuje převážně vizuální umělkyně, teoretičky, kurátorky, dokumentaristky, aktivistky – kreativní ženy, pro které je umění životně důležité a jejichž zájem o tvorbu nezastavilo mateřství. Nevylučuje ani otce umělce, ženy a muže, kteří se o tématu chtějí něco dozvědět či případné budoucí rodiče. Tato skupina vytváří vlastní uměleckou komunitu a krom podpůrné funkce mapuje umění věnující se rodičovství a rodině. Zajímá se o politicko-institucionální rovinu této problematiky, a proto se chce napojit na obdobné skupiny v zahraničí a vytvořit funkční mezinárodní platformu

Ateliér Mothers Artlovers je kolektivně pojatá sociální plastika. Místo pro setkávání a diskuzi, interaktivní instalace, herna a ateliér pro děti a jejich rodiče v jednom. V průběhu bienále se ateliér bude proměňovat prostřednictvím instalace Urban Jungle, vznikající působením společně stráveného času, workshopů a dalších aktivit pro rodiče a děti. Proběhnou zde také debaty na společenská témata, festival performance pro děti, rapový workshop a pravidelný program pro děti s hlídáním a další. 

Mothers Artlovers sdílejí přesvědčení, že je třeba změnit nastavení uměleckého světa a jeho institucí. Pokud mají skutečně plnit svou funkci a pomáhat vytvářet kulturu, která dokáže vzdorovat utilitární ekonomizaci společnosti, je třeba radikálně přehodnotit priority. Mothers se podílejí na nové koncepci kultury, která bude – s vědomím vlastní zranitelnosti – založena na principech vzájemnosti, solidarity a péče.

Holešovická tržnice
Tel: +420 220 800 592
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: