Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
května

Radky Bodzewicz: Božská komedie

BOLD Gallery

zpět na výpis akcí
 

Zatím největší samostatná obrazová výstava Radky Bodzewicz (1991) vytvořená speciálně pro Bold Gallery vznikla na motivy Danteho Božské komedie.

Začátek:28. 05. 20
Konec:18. 07. 20
Čas:14:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Zatím největší samostatná obrazová výstava Radky Bodzewicz (1991) vytvořená speciálně pro Bold Gallery vznikla na motivy Danteho Božské komedie. Má charakter cesty skrze tři základní etapy posmrtného bytí - PeklaOčistce a Ráje, které ale absolventka ateliéru Vladimíra Kokolii na pražské AVU chápe jako emotivní nebo psychický stav a vztahuje ho k dnešní každodennosti. Experimentální malířka ve svých nových obrazech naplno rozvíjí možnosti vlastní originální techniky, která kombinuje principy malby, grafiky, kresby a plastické modelace. Poprvé také v rámci své abstraktní figurace veřejně prezentuje výsledky aktualizace tradiční malby prostřednictvím prvků virtuální reality, které dávají klasickému obrazovému prostoru doslova nový rozměr. Projekt doprovází interaktivní katalog s textem kurátora výstavy Radka Wohlmutha.

Otevírací doba

út – pá 14 – 18 h

so 11 – 18 h

nebo po domluvě

BOLD Gallery
Tel:
U Měšťanského pivovaru 6a
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: