Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
listopadu

3KinoFest 2020 | online

MFF 3Kino

zpět na výpis akcí
 
Tip

To nejlepší z Polska, Slovenska, Maďarska a České republiky přináší každoročně soutěžní festival 3KinoFest.

Začátek:04. 11. 20
Konec:15. 11. 20
Čas:00:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina zábava| poznání|

Letos proběhne online ve dnech 4. až 15. listopadu. Rozhovory mezi tvůrci a diváky budou probíhat ze dvou studií ve Varšavě a v Praze.

7. ročník soutěžního filmového festivalu 3KinoFest měl původně proběhnout v Pražských kinech Atlas a v Ústřední knihovně na Mariánském náměstí, což vzhledem k omezení není možné. Diváci ale o filmové zážitky nepřijdou, naopak budou mít možnost filmy vychutnat z bezpečí domova a během delšího času. Filmy budou na online 3KinoFest aktivní až do 15.11. 2020.

Festival otevře premiéra filmu I Never Cry (Jak najdalej stąd), polského režiséra Piotra Domalewského. Za všechny další filmové novinky jmenujme například film Supernova (rež.: Bartosz Kruhlik), nebo příběh slavného jazzového pianisty IKAR. Legenda Mietka Kosza (rež.: Maciej Pieprzyca). 

Festival celkem uvede přes 30 filmů z Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky. Podrobný bude zveřejněn na www.3kino.cz

Všechny filmy budou postupně zpřístupňovány a zůstanou aktivní až do konce festivalu. Diváci se také mohou těšit na doprovodný program v rámci kterého  proběhnou dva workshopy s názvem s legendou dabingu, režisérkou Miriam Chytilovou na téma překlady, dabing, titulky? Příjemným zpestřením bude také virtuální prohlídka výstavy filmového plakátu studentů ateliéru grafického designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. 

3KinoFest od prvopočátku klade důraz na setkávání a propojování středoevropské kultury. S každým dalším ročníkem roste a upevňuje svoji silnou pozici nejen na pražské filmové scéně, ale i mezi respektovanými mezinárodními filmovými festivaly. 3KinoFest je zárukou kvalitně stráveného času pro filmové nadšence, studenty, tvůrce, distributory, zkrátka pro všechny diváky.

3KinoFest nabízí divákům desítky filmů na předem stanovené téma, retrospektivy světově známých filmových tvůrců a výběr toho nejlepšího z partnerských festivalů. Mezinárodní odborná porota uděluje ceny ve dvou kategoriích, za nejlepší hraný celovečerní snímek a za nejlepší debut („Nejlepší středoevropský film" a „Zlatý debut").

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: