Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
března

SWAP a udržitelné kreativní dílny s Jedním světem

Tibet Open House

zpět na výpis akcí
 
Tip

V sobotu a v neděli v 11.00-16.00 se naše Tibet Open House promění v centrum recyklačních, upcyklačních, udržitelných a kreativních aktivit.

Začátek:07. 03. 20
Konec:08. 03. 20
Cena:Zdarma
Čas:11:00 - 16:00
Kategorie: poznání| workshopy lifestyle|Nakupování, Móda,

Martina Novotná vás naučí, jak z použitého bannerového materiálu vyrobit něco nového – taštičky, neceséry, peněženky. Martina bude k dispozici v sobotu i v neděli od 11 do 16 h.
Martina v roce 2013 založila STROJOVNA, otevřenou tvůrčí textilní a oděvní dílnu, která se zaměřuje hlavně na opravy a úpravy oděvů a textilu, kurzy a pronájmy, a hlásí se k principům sociálního podnikání. Angažuje se také v kampaních zaměřujících se na osvětu a na dopady fast fashion. Propaguje principy reduce, reuse a recycle, protože sharing is caring a less is more.

Ilona Machová aka Jeden a půl holky vám ukáže, jak si vyšít festivalové i jiné motivy. Poradí, jak na drobné opravy a vady oblečení – malé dírky, zatrhnutí, výměnu knoflíků, přišití nášivky. Ilona bude k dispozici v sobotu i v neděli od 11 do 16 h.

Lektorky z neziskové organizace Greenpeace Česká republika vás naučí, jak vyrobit ze starého materiálu něco nového. Ukážou vám, jak z tetrapaku - běžného odpadu v domácnosti - vyrobit praktickou a originální peněženku. K dispozici budou v neděli od 11 do 15 h.

Na nové úlovky ze SWAPu nebo na vaše oblíbené kousky přinesené z domova si můžete na místě válečkem natisknout motivy letošního Jednoho světa a vyrobit si vlastní originální merch!
Během dne bude na místě probíhat také SWAP.

► Přines, co nepotřebuješ – odnes, co upotřebíš! ◄
Přineste, co už doma nepotřebujete (ale je to pořád v dobrém stavu!), a vyměňte to za něco užitečnějšího. Na vybrané kousky si s Ilonou můžete rovnou něco vyšít nebo naválečkovat.

Jak SWAP funguje?
(•) Na výměnu noste pouze oblečení, látky a galanterii (knoflíky, korálky, zipy, nitě, bavlnky apod.).
(•) NENOSTE elektronické přístroje, velký nábytek, knihy.
(•) Nezahlťte nás: každý může donést během akce maximálně 10 ks věcí – každý si pak může ZDARMA odnést, co se mu líbí.
(•) Kvalita nad kvantitu: přineste pouze NEPOŠKOZENÉ / KVALITNÍ / VYPRANÉ věci, které mohou být ještě užitečné a mohou posloužit někomu dalšímu.
(•) Nejde o pouhé „zbavení“ se věcí, myšlenkou akce je podporovat ekologický a udržitelný přístup k oblékání a životu a setkání s podobně smýšlejícími lidmi.
(•) Věci se mohou nosit do Školské ulice už den předem – v pátek 6. 3. v době 14.00–17.00
(•) Dejte nám dopředu vědět, které věci a v jakém množství se chystáte přinést, moc nám to pomůže při organizaci. Vyplňte prosím tento dotazník: bit.ly/jeden_svět_swapuje

Vstup na akci je zdarma.

Tibet Open House
Tel: 222 954 490
Školská 639/28
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: