Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
února

Cirkopolis 2020

Palác Akropolis

zpět na výpis akcí
 

Sedmý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu

Začátek:09. 02. 20
Konec:15. 02. 20
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|hudba, vizuální umění zábava|

Přinášíme odvážnou současnou novocirkusovou tvorbu mladých a progresivních tvůrců i legend současného světového cirkusu. Od silných intimních zážitků, přes absurdní a humorná akrobatická představení plná nečekaných zvratů, po mimozemskou žonglérskou show. Letos na scéně Palác Akropolis, Divadlo Ponec, Kasárna Karlín a prostředí bytu na Praze 2.

▰ Claudel Doucet & Cooper Lee Smith – Se Prendre: Bytový cirkus v podání kanadské dvojice je syrovým a intenzivním zážitkem pro dobrodružné diváky. Zavádí do intimního života dvou akrobatů, kteří jsou následováni v bytě z jedné místnosti do druhé.
▰ Cie Ea Eo – How to Welcome the Aliens?: Mystická show žonglérské legendy Jaye Gilligana a Erica Longequela je uvítacím ceremoniálem pro den, kdy mimozemšťané poprvé přistanou na Zemi.
▰ La Mob à Sisyphe – Huitiéme jour/ Osmý den: Mladá francouzská akrobatická a žonglérská krev přiváží velmi vtipnou show plnou překvapení, komediálního humoru i brilantní akrobacie.
▰ Alexander Vantourhout – Red Haired Men: Pražskému publiku známý tanečník a akrobat se nechal inspirovat dílem ruského spisovatele Daniila Charmse. Na jeviště přenáší nepříjemnou fyzičnost a pohyby, absurdnost a materialitu jazyka, která je typická pro ruského básníka.
▰ Monki – Static: Sólové představení nizozemského akrobata v sobě kloubí akrobatické dovednosti na dvojité čínské tyči s živou hudbou a divadlem.
▰ Jana Stárková, Lukas Blaha, Ondřej Menoušek – Lavabo:
Inscenace je výzkumem fyzického i duševního očištění, přechodovým prožitím vlastního těla a těch okamžiků, kdy se ocitáme jen sami se sebou. Kde končí lidské tělo a začíná mysl?
▰ Daniel Kvašňovský – Nivó: Reprezentant slovenské současné scény, v jehož absolventském představení je vyjadřovacím prostředkem akrobacie na laně a manipulace s provazy.

Vstupenky: https://goout.net/cs/festivaly/festival-cirkopolis-2020/

Palác Akropolis
Tel: 296330911
Kubelíkova 1548/27
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: