Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
září

Pražský železniční den

České dráhy, a.s.

zpět na výpis akcí
 

Jsou připraveny okružní parní jízdy po pražských nádražích, výstava lokomotiv, jízdy na šlapací drezíně, exkurze do dopravní kanceláře atd.

Datum:21. 09. 13
Čas:09:30 - 16:30
Kategorie: poznání|ostatní, pro děti| Hry, Zábava

Na branickém nádraží uvidíte přehlídku železničních vozidel, fyzickou zdatnost můžete otestovat při jízdě na šlapací drezíně a o dobrou náladu se postará vystoupení countryrockové skupiny El Paso.

Představí se také technika hasičů SŽDC a na děti tu bude čekat slon Elfík (maskot Českých drah), který bude rozdávat sladkosti a nafukovací balonky. K osvěžení a programu v areálu nádraží Praha-Braník také přispěje Pivovar Ferdinand se svým výborným pivem a lahodnou limonádou. 

Po okružní trase Praha-Braník – Praha-Vršovice – Praha-Smíchov – Praha-Radotín – Praha-Krč – Praha-Braník bude jezdit parní vlak tažený lokomotivou 434.2186 Čtyřkolák z roku 1917, s Karkulkou na postrku. Závěrečnou jízdu vlak uskuteční z nádraží Praha-Braník přes Smíchov a Řeporyje do Rudné u Prahy a stejnou trasou se vrátí zpět.

Mezi nádražím Praha-Braník a pražským hlavním nádražím bude od 9.00 do 15.00 hod. jezdit historický motorový vůz řady M 131 Hurvínek, který také několikrát zajede do Modřan nebo až na Zbraslav. 

Na pražském hlavním nádraží bude pro zájemce o řízení provozu přichystáno několik prohlídek dopravní kanceláře (v 10.00, 11.00 a 12.00 hod.). Sraz je vždy na prvním nástupišti 10 min. před začátkem. Prohlídky probíhají při maximálním počtu 15 osob při jedné exkurzi. Pro ty nejmenší se v kulturním sále pražského hlavního nádraží bude konat ve 14.00 a 16.30 hod. divadelní představení O nejlokomotivatější lokomotivě. 

Motorovou soupravou ř. 854 se můžete také svézt na Odstavné nádraží Jih, kde dostanete odborný výklad o technologických postupech při přípravách a údržbě dálkových a regionálních vlaků. Vlak pojede po trase Praha-Vršovice – Praha hl. n. – Praha-Holešovice – Praha-Malešice – Praha-Vršovice – Odstavné nádraží Jih. 

Jízdní řády historického motorového vozu ř. 131 (Hurvínek), parního vlaku s lokomotivou 434.2186 (Čtyřkolák) a motorové soupravy do odstavného nádraží Jih včetně ceníku najdete v příloze (formát pdf). 

České dráhy, a.s.
Tel: 840 112 113
Nádraží Braník
Praha 4
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: