Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
června

Dny Jeruzaléma v Praze

Magistrát hl. m. Praha

zpět na výpis akcí
 

Unikátní festival divadla, tance, hudby, filmu, výtvarného umění a gastronomie.

Začátek:13. 06. 13
Konec:22. 06. 13
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: kultura|ostatní, zábava| zábava - ostatní, poznání| veletrhy, ostatní

Hlavní město České republiky bude od 13. do 22. 6. hostit historicky první Dny Jeruzaléma v Praze. Rozsahem, šíří záběru, tematickou a žánrovou pestrostí mimořádný festival navazuje na loňské úspěšné Dny Prahy v Jeruzalémě a je vůbec první takto reprezentativní a ucelenou přehlídkou izraelské kultury a Jeruzaléma za hranicemi země.

České publikum bude mít unikátní příležitost poznat největší izraelskou metropoli, město tří světových náboženství jako místo, ve kterém žijí a baví se mladí lidé, inspirativní prostředí, ze kterého vzešli umělci a soubory světové úrovně.

Podtitul festivalu, Mladí umělci z jednoho z nejstarších měst, předznamenává věkovou strukturu účinkujících, kteří i přes své mládí dokázali získat mezinárodní renomé ve světě divadla, tance, hudby, filmu a gastronomie. 

Taneční a divadelní část programu Dnů Jeruzaléma v Praze se uskuteční v barokním Nostickém paláci na Malé Straně a uvede řadu pozoruhodných představení včetně jedné světové předpremiéry.

Nevšední rozměr gastronomické události festivalu dodá speciální menu Chutě Jeruzaléma, které bude podáváno v restauraci Bar-Bar.

Další část Dnů Jeruzaléma v Praze – filmový festival s přehlídkou studentské tvorby i mezinárodně úspěšných izraelských filmů se odehraje pod širým nebem na Letné a v kině Světozor.

Cestu za poznáním hudebního života současného Jeruzaléma nabídne festival United Islands České spořitelny. Na různých stages budou navazovat žánrově pestrá vystoupení sólistů a kapel, které hrají nebo hrály v legendárním jeruzalémském klubu Yellow Submarine Club. Připravena je také výstava videoartu.

Program Dnů Jeruzaléma v Praze, s výjimkou filmových projekcí v kině Světozor, je přístupný ZDARMA.

Podrobný program zde

Magistrát hl. m. Praha
Tel: 236001111
různě po Praze
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: