Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
dubna

Dubioza Kolektiv

Palác Akropolis

zpět na výpis akcí
 

Nevídaná balkánsko-hiphopové warm-up party pro letní Rock for People.

Datum:23. 04. 13
Čas:19:30 - 22:30
Kategorie: kultura|koncerty

Málokterá kapela má v Evropě takový důvod k naštvanosti, smutku, skepsi a asi i opodstatněné nenávisti jako bosenská parta Dubioza Kolektiv. Otřesná zkušenost balkánského konfliktu v devadesátých letech minulého století poznamenala navždy životy muzikantů i jejich blízkých. Vedle autentických zážitků Dubiozy jsou namistrované pózy amerických rapperů lacinou rychlošípáckou selankou foglarovských epigonů.

Tuto nepřízeň osudu přesto dokázali členové Dubiozy přetavit v energické poselství o nutnosti porozumění a tolerance, které se zároveň nebojí ani teď poukázat bez okolků na současné neřesti světa nejen na Balkáně. To vše je zarámováno jedním z nejenergičtějších pódiových vystoupení, jaké lze v Evropě v současné době vidět a slyšet. Nářez kytarových riffů, dubu, reggae a rapu i rockové přímočarosti s názvuky balkánského folklóru - to vše po roce a půl opět napění krev českého publika na koncertní šňůře bosenské kapely Dubioza Kolektiv. 

Turné je také vlastně řadou warm-up parties pro letní festival Rock for People, kde tato bosenská kapela rovněž vystoupí. Již nyní se můžete nechat strhnout do víru nevídané balkánsko-hiphopové party 23. dubna v pražském Paláci Akropolis.

Těšit se můžete nejen na prověřený repertoár z minula, ale také na materiál z nového alba Apsurdistán, které kapela vydává právě dneska - 15. dubna. A jistě jej vybalí, ještě vonící lisovnou a tiskárnou, i ze svého tourbusu.

„Miniturné Dubiozy je myslím tím správným zahřívacím předkolem letošního RFP, jejich skvělá muzika, nasazení a energie a zároveň silné humanistické sdělení podložené tvrdou autentickou životní zkušeností je tím nejlepším, co můžeme příznivcům Rock for People nabídnout pro první setkání. Těšíme se na ně a věříme, že budou nadšeni stejně jako my a po koncertech téhle nabušené partičky nezůstane na nikom suchá ani nitka,“ vysvětluje Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Vstupné 230 Kč (v předprodeji) / 270 Kč (na místě). 

Palác Akropolis
Tel: 296330911
Kubelíkova 1548/27
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: