Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Knižní stezka k dětem

Praha 2 - Vyšehrad, Vratislavova 7, 12800

zpět na výpis
     
Knižní stezka k dětem

Knižní stezka k dětem, z.s. vznikla transformací OS Knižní dálnice k dětem ke konci roku 2016.

Kategorie: kultura|zábava|poznání|knihy, workshopypro děti|

Projekty

  • DĚTI, ČTETE? - literární festival pro děti a jejich rodiče

  • CENTRUM ČESKÉ DĚTSKÉ KNIHY - projekt, jehož cílem je podporovat uměleckou tvorbu dětí a dětské čtenářství. Mezi aktivity Centra patří rovněž workshopy, semináře, výstavy a akce pro dospělé publikum.

  • Kreativní čtení pro školy - realizace Čtenářských lekcí v rámci školení pro pedagogy v knihovnách po celé České republice.

  • Čtenářské lekce - metodické a výukové listy ke knihám pro žáky 1. i 2. stupně ZŠ ve spolupráci s Novou školou, o. p. s.

 

Oblasti naší činnosti

⇒ podpora čtení u dětí a žáků – pořádat literární pořady a festivaly a účastnit se jich s vlastními projekty, autorská čtení, besedy, dílny, putovní výstavy knih, ilustrací a čtení, umožnit školním knihovnám nákup hodnotných knih pro děti, umožnit to také sociálně slabším rodinám a dětem v dětských domovech, ústavech a nemocnicích. Tímto způsobem tyto knihy dostat k dětským čtenářům bez ohledu na sociální situaci jejich rodin.

⇒ propagace knižní kultury a literatury mezi dětmi – organizace mezinárodního festivalu Děti, čtete?!

⇒ vytváření metodických listů a výukových materiálů ke knihám pro žáky I. i II. stupně ZŠ ve spolupráci s Novou školou, o. p. s.

⇒ nakladatelská činnost vzdělávacího charakteru – společně ve spolupráci s nakladatelstvím Meander

Vratislavova 7
Praha 2 - Vyšehrad, 12800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: