Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
listopadu

Svatomartinské slavnosti a pečená husa

Náplavka

zpět na výpis akcí
 

Svatomartinská vína se stala za devět let téměř hitem a zájem o ně stále roste!

Datum:15. 11. 14
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Ač se Svatomartinské slavnosti, slavnost spolku Archetyp pokaždé konal na náměstí Jiřího z Poděbrad, letos se bude konat na Náplavce. Podobnou slavnost na Jiřáku totiž pořádá radnice Prahy 3 a nepovažujeme za vhodné, aby dva subjekty několik dnů od sebe pořádali tematicky stejné oslavy. Proto slavnost pořádáme také s malým časovým odstupem a ne přímo 11. 11. 2014, což by bylo asi vhodnější. :-)

Kromě více, než 20 stánků se Svatomartinskými víny a přítomnými vinaři se můžete těšit na zajímavou doprovodnou gastronomii – tradiční pečenou husu s knedlíkem a zelím, dále pak mnohé chuťovky k vínu (rozmanité sýry včetně kozích a slovenských sýrů, suché salámy, slanina, kvalitní klobásy, pečené brambory, brynzové halušky, nakládané delikatesy, slané palačinky, slovácké koláčky, jitrnice a jelítka, jelení guláš aj.). Mezi hity se bude jistě počítat Svatomartinská zmrzlina se spoustou slaných příchutí, jako např. chuti Koprové omáčky, Klobásy s chlebem a hořčicí nebo Becherovky! Mezi významné hosty můžeme také počítat 2 malé rodinné lihovary a sice Apicor z Krkonoš a Lžín z Jižních Čech. Na akci jsou připraveni živé hudební formace, jak tradiční cimbálovka, tak i jazzoví Aqua jazz nebo Voila a na závěr pompézní Atmasfera z Ukrajiny!
Vnímáme již jako tradici, že mladému vínu žehná místní farář. Rádi bychom pro tuto příležitost oslovili kněze z Baziliky svatého Petra a Pavla Mgr. Jan Kotase, S.L.L.

Náplavka
Tel:
Rašínovo nábřeží 2
Praha 2
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: