Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Rock Café

Praha 1, Národní 20, 110 00

zpět na výpis
Tip
 
Rock Café

Nejstarší hudební, nyní multikulturní (Hudba, Divadlo, Kino, Galerie) klub v Praze.

Telefon:775 207 205
Kategorie: kultura|koncertyzábava|party a kluby, elektroswinggastro|bary a pivnice

Kultovní pražský klub Rock Café byl založen uměleckou skupinou Nový horizont 5.ledna 1990, tedy okamžitě po Sametové revoluci, jako spontánní reakce hudebníků a umělců z bývalého disentu na nově vzniklou svobodu na hudební scéně. Od roku 2002 jsou spoluvlastníky klubu Pavel Svoboda a Michael Pánek. V letech 2003 až 2006 prošel klub Rock Café rozsáhlou a finančně náročnou rekonstrukcí. Od té doby se každý rok provádí postupné další úpravy a scénografický vzhled klubu. Poslední velkou přestavbou byla rekonstrukce Chilloutu a úprava Galerie v roce 2015.

Při rozsáhlé renovaci klubu v roce 2006 se hudební sál přesunul do suterénu a v přízemí vznikl divadelní sál „RockCabaret“. Díky tomu se začala výrazně rozšiřovat umělecká činnost klubu. Kromě již tradičního zaměření na hudbu se rozšířila produkce Rock Café i na další umělecké činnosti jako je divadlo, art film a výstavní galerii. Ambicí klubu bylo a je stát se plnohodnotným multikulturním klubem pro mladé, kteří zde budou moci trávit čas a energii smysluplným programem.

Klub byl a je určitou líhní nových kapel na hudební scéně.
Pár zásadních jmen, která nelze pominout a jež jsou minulou i současnou vizitkou klubu. Začínaly zde kapely jako J.A.R., Tichá dohoda, Jižní pól, MIG 21 nebo Divokej Bill. Kromě spousty nových, zajímavých a kvalitních mladých kapel u nás pravidelně hrávaly nebo hrávají známé a již etablované české soubory, za všechny jmenujme např. Sto zvířat, Tři sestry, Vypsaná fixa, Horkýže slíže, Polemic, Xavier Baumaxa, Gulo čar, Trombenik, Jiří Schmitzer, Nightwork, Totální nasazení, Vanessa, Mortal Cabinet, Krucipüsk, Blue Effect, Prague Conspiracy, Fast Food Orchestra, E!E, SPS, LUNO, Phil Shoenfelt, Imodium a další a další. Zastoupena je i česká hip hopová scéna se jmény jako Prago Union, Supercrooo, Pio Squad, členové labelů Ty Nikdy nebo Biggboss, Blakkwood či parta kolem Milion+ Entertainment.

Nemalou část hudebního programu tvoří známá zahraniční jména – opět za všechny jmenujme například Waltari (Finsko), Blackfire (USA), Levellers (Velká Británie), U.K.SUBS (Velká Británie), Sepultura (USA), Ill Niňo (USA), Vanilla Sky (Itálie), The Real McKenzies (Kanada), Sick Of It All (USA), Backyard Babies (Švédsko), Stereo Total (Německo), N.O.H.A. (USA, CZ/Německo), Flogging Molly (USA), Die Happy (Německo), Killerpilze (Německo), Tracy Gang Pussy (Francie), Dog Eat Dog (USA), Stereo MC´S (UK), Therapy? (UK), Onyx (USA), Snak The Ripper (CAN), Lady Leshurr (UK), S.A.R.S. (SRB), THE 1975 (UK)…

V prostorách „RockCabaretu“ se v minulosti představilo velké množství umělců, za které můžeme jmenovat známého současného básníka Josefa Straku, kdysi domovské Studio Saint Germain, Ondřeje Pavelku, Michala Malátného, Simonu Postlerovou, Tomáše Krejčíře, Evu Salzmannovou či Kateřinu Janečkovou, Simonu Babčákovou nebo Ester Kočičkovou. V současné době spolupracujeme s mnoha uměleckými soubory, jak nováčky na divadelních prknech, studenty DAMU a FAMU a dalších škol, tak zkušenými soubory. Své místo zde má i Kino a Galerie. V Rock Café bylo možno shlédnout tituly jako: Vítejte v KLDR, Katy, Annie Leibovitz: Život objektivem, Nepříjemná pravda, Beastie Boys, 50 kamer a 40 tisíc očí, FAHRENHEIT 9/11, Skici Franka Henryho. Dříve jsme také spolupracovali s AniFestem, nyní s projektem Anipromítačky, a tedy ani animovaná tvorba nám není cizí. V Galerii dáváme prostor nejčastěji fotografům, ilustrátorům, ale i projektům zpracovávající jak uměleckou činnost, tak aktuální témata a problematiky (výstava Země na talíři, spolupráce s organizací Člověk v tísni, výstava koláží a bookletů Josefa Vondrušky atd.)

Svoje sympatie k Rock Café choval také pan Václav Havel, který zde oslavil ukončení svého posledního prezidentského úřadu – po oficiální ceremonii v Národním divadle v Rock Café uspořádal rozlučkový večírek pro své opravdové přátele. V jiném období v klubu prezentoval svoji autorskou výstavu „Antikódy“.

Autorem loga Rock Café – „rockového anděla“ – je uznávaný výtvarník Martin Pálka.

V Rock Café si, dle motta „Rock Café-Vaše třetí ucho“, prostě každý najde to „své“.

Národní 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: