Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Národní divadlo marionet

Praha 1, Žatecká 1, 11000

zpět na výpis
 
Národní divadlo marionet
Telefon:224 819 322
Kategorie: kultura|divadlapro děti|Kultura

Národní divadlo marionet (NDM) v rámci Kulturního systému Via Praga vstoupilo do českého divadelního života 1. 6. 1991, kdy začalo v unikátním a památkově chráněném divadelním prostoru Říše loutek ve stylu art deco ( v budově Městské knihovny, ul. Žatecká 1, Praha 1 – Staré Město ) uvádět – dnes nejúspěšnější inscenaci celého českého polistopadového divadla – marionetové provedení Dona Giovanniho v režii Karla Brožka. Projekt byl zároveň situován do historického ohniska světového loutkářství - místa, kde byla 20. 5. 1929 založena Mezinárodní organizace loutkářů UNIMA, dnes největší specializovaná nevládní divadelní organizace světa přidružená k UNESCO. Národní divadlo marionet uvedlo od roku 1991 více než 20 premiér klasických loutkových představení pro dospělého i dětského diváka. Celkový počet repríz je více než 6.000, z toho nejvíce představení Don Giovanni – celkem 4500. 

Žatecká 1
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: