Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Smíchovská náplavka

Praha 5, Hořejší nábřeží, 15000

zpět na výpis
 
Smíchovská náplavka

Hořejší nábřeží úzce souvisí s oblastí Smíchova, který v nedávné historii zásadně změnil svůj charakter.

Kategorie: kultura|zábava|gastro|

Z průmyslové části města se stala významná obchodní, ale především též dopravní křižovatka města, kdy nově vzniklé obchodní a administrativní centrum Anděl aktivovalo část nejbližšího území. Hořejší nábřeží je charakteristické svým nezaměnitelným výhledem na historickou dominantu Vyšehrad a unikátní Železniční most. Výrazným prvkem nábřeží je Botel Admirál, horní úroveň nábřeží tvoří městská zeleň společně s oploceným dětským hřištěm. Od ledna roku 2016 byla provedena úprava dopravního značení na Hořejším nábřeží, čímž vznikl zákaz parkování v tomto prostoru bez platného povolení. Hořejší nábřeží se tak bude moci stát prostorem pro konání společenských a kulturních akcí a být vyhledávaným místem pro širokou veřejnost. Tento záměr bude podpořen umístěním nového městského mobiliáře, jakými jsou židličky a stolečky.

Hořejší nábřeží
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: