Tradiční řemeslné dílny: Chléb stokrát jinak
Národopisné muzeum Národního muzea
zpět na výpis akcíNaše lektorka Alena Anežka Gajdušková pro vás připravila pečení klasických rohlíků, dále rychlé bagety, žitné bulky se sýrem...
Slané bílé pečivo. To nejsou jen housky nebo rohlíky. To jsou bagety, různé placky i speciality s původem v zemích sousedů. Naše pravidelná lektorka Alena Anežka Gajdušková si pro vás připravila pečení klasických rohlíků, které nesmíme opomenout, dále rychlé bagety, žitné bulky se sýrem, gruzínské placky plněné tvarohem i „rychlovku“ v podobě irského chlebu kypřeného sodou. A v neposlední řadě i dvě speciality – francouzské pečivo pain l’ancienne, jehož těsto se dlouze fermentuje v chladu, a tyrolský třesený chléb ochucený pískavicí.
Kapacita kurzu je omezena, je potřeba se předem objednat: lucie.cmelikova@nm.cz, 773 793 412
Vstupné: 600 Kč
V ceně je zahrnuto kurzovné, veškerý materiál a vstupné do muzea.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






