Uvařte si svoje vlastní pivo. Stačí získat cukr z ječmene, dochmelit a prokvasit. Naučíme vás to.
Vaření piva může být překvapivě jednoduché. Nepotřebujete domácí pivovar či drahé vybavení, docela dobře si vystačíte s velkým hrncem, manifoldem (scezovací „síto“) a chladičem. Pak už stačí jen dodržet technologický postup a můžete si vychutnat vlastní pivo. Pokud se nedopustíte žádné chyby – od toho je náš kurz – získáte pivo v té nejvyšší možné kvalitě: čerstvé, nefiltrované, nepasterizované. A přesně takové má být dobré pivo.
Kurzy vaření piva pořádá Národní zemědělské muzeum ve spolupráci se Sládkovou akademií, která se specializuje na pivní kulturu a vzdělání (sommelierské a degustátorské kurzy).
Kurz je celodenní a vede jej zkušený domovarník.
Z kurzu si odnese "rozvařené" pivo, které si doma doděláte.
Kde to bude možné, sami si postup a nástroje vyzkoušíte.
Vaříme v malé skupině. Bude dost prostoru na vaše individuální dotazy.
Probereme rozdíly vaření jednotlivých druhů piv (spodně kvašená versus svrchně kvašená – tedy „klasický“ ležák versus Ale).
Každý absolvent kurzu získá všechny potřebné informace a dovednosti, aby mohl sám vařit skvělé pivo.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.






