Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Dům dětí a mládeže - Stanice přírodovědců

Praha 5, Drtinova 1a, 150 00

zpět na výpis
 
Dům dětí a mládeže - Stanice přírodovědců

Stanice přírodovědců nabízí volnočasové aktivity pro děti a mládež se zaměřením na přírodní vědy a chovatelství.

Telefon:222 333 861
Kategorie: pro děti|Příroda, Zábava, Kreativita

Naší specializací jsou chovy exotických plazů (krokodýl nilský, kajman trpasličí, leguán, bazilišek a mnoho dalších), které jsou ve více nežli šesti desítkách nádrží doplněné o zástupce obojživelníků a ryb (střikoun lapavý, piraně). Na jaře a na podzim pořádáme vlastní výstavy, které představují naše chovy, které doplníme do zajímavých celků (z minulých ročníků: ucelená expozice ocasatých obojživelníků žijících v ČR, "šípové žáby" včetně nejjedovatější žáby světa phyllobates terribilis).

Pro zájmové vzdělávání a pořádání volnočasových aktivit využíváme zázemí kluboven vybavených pro výuku (laboratoř biologie, chemie, klubovna s drobnými savci, ptáky a klubovna terarijních živočichů), venkovní areál s voliérami a výběhy, skleníky s bohatou expozicí rostlin, tropické terárium a další prvky (vlastní včelín, bylinkovou zahrádku, hmyzí hotel, zastavení naučné stezky s ukázkami ptačích budek, krmítek a geologickou expozici).

Naše nabídka se zaměřuje na přírodovědné obory. Kroužky mohou navštěvovat děti již od 2 let v doprovodu rodičů. Pro děti školního věku máme širokou nabídku chovatelských kroužků doplněnou o několik dalších s estetickým a sportovním zaměřením. Sportovní kroužky probíhají v tělocvičně ZŠ Kořenského. Pro mládež nabízíme studium oborů: biologie (příprava na VŠ), chovatelství, teraristika, akvaristika, ornitologie, entomologie, paleontologie, geologie a chemie. Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy je garantem a organizátorem krajských kol odborných olympiád (Chemická, Biologická, Zeměpisná) vypsaných MŠMT ČR i pořadatelem vlastních soutěží.

Drtinova 1a
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: