Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

The Oak

Praha, Lublaňská 1837/39, 12000

zpět na výpis
Tip
The Oak

Oak je charismatické místo v Praze na Vinohradech, v Lublaňské. Koncept kavárny, bistra a wine baru.

Telefon:603 423 438
Kategorie: gastro|bary a pivnice, kavárny, občerstvení, restaurace, vinárny

Stavte se pro ranní kávu. Zůstaňte na oběd. Užijte si večer s přáteli. Jsme tu pro vás celý den.

Příběh
Jsme tři kamarádi, kuchař a sommeliéři, které spojil fine dining. Vybrali jsme jméno Oak, anglicky dub. Dub je britský národní strom a naše kuchyně je právě Británií inspirovaná. Zároveň máme pestrou nabídku vín ...a nejlepší vína zrají opět v sudech z dubu. “Oak” tedy propojuje naše vášně a to kdo jsme.

Koncept a portfolio
Až do 15:00 vám připravíme pořádný brunch. Do noci pak máme Ploughman's boardy a široké portfolio vína. Kavárna s výběrovou kávou a se sladkým pečivem funguje celý den.

Naše snídaně a brunche jsou inspirované britskou "greasy spoon", ač ji hodně modernizujeme a přinášíme tomuhle skvělému základu nové techniky a čerstvost. Jeden ze zakladatelů je brit a proto nás to táhlo právě touto cestou.

Naše signature jídla
K snídani u nás dostanete jak klasickou Full English snídani, tak různé její variace. Kombinujeme tradici a moderní techniky. Některé věci opalujeme, některé jsou s emulzí, z jiných děláme chipsy. Dohromady to prostě funguje.

Za zmínku na našem menu stojí i Fish & Chips. Skvělé tradiční britské jídlo, které si v tam můžete dát na každém rohu. A teď si ho už i v Praze můžete dopřát ve skvělé kvalitě. V našem podání je to smažená treska v těstíčku z ležáku od Zichovce, domácí tatarka, křupavé kapary a naše ostré kimchi, které to všechno perfektně doplňuje, vyvažuje a zakulacuje. K tomu křupavé široké hranolky, přesně podle tradice.

Další britskou klasikou u nás jsou sandwiche. Představíte si plátek sýra mezi dvěma tousťáky? Tak to ne... V našem podání jsou solidní konkurencí jakýmkoliv burgerům. Do domácích pšeničných bulek dáváme pořádnou porci náplně; od tuňákové s kapary a zeleným pepřem, po například šunkový s chutney a páleným Cheddarem.

V Oak je živo i večer.
Díky dlouholetým zkušenostem a profesionálnímu působení v sommelierství máme v našem portfoliu unikátní vína a hosté tak mají jedinečnu příležito ochutnat i po skleničce vína z premiových vinařství, jak česká tak ze starého světa.

Kdo by raději pivo, na čepu je Ležák 11° z minipivovaru Zichovec a nabídce máme i další jejich speciály.

Večer si k nám můžete zajít také na Ploughman's. které především k vínu skvěle ladí a nechají rozvinout všechny jeho chutě. Je to prkno plné sýrů, uzenin, nakládané i čerstvé zeleniny a ovoce. K tomu naše pečivo, omáčky a taky chutney... resp. "Pickle", jak se říká v UK.

Lublaňská 1837/39
Praha, 12000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: