Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Chocolate Experience Center

Průhonice, V Oblouku 728, 252 43

zpět na výpis
Tip
 
Chocolate Experience Center

Čokoládové zážitkové centrum v Průhonicích, které nabízí unikátní program pro rodiny i firmy.

Telefon:+420 227 776 776
Kategorie: gastro|kurzy vaření

Stačí projít obřím parním strojem vyrábějícím čokoládu, a ocitnete se na tradiční kakaovníkové plantáži v Mexiku. V pražských Průhonicích se právě otevírá vzdělávací a zábavní Chocolate Experience Center, které návštěvníky provede procesem vzniku čokolády – od rostlinky po hotovou tabulku. Hosté se seznámí s historií její výroby a navštívit mohou i speciální místnost určenou pro dortové bitvy. Chybět nebude ani rozšířená realita nebo čokoládové workshopy – pro rodiny s dětmi i jako součást firemních teambuildingů.

Plantáž s papoušky i moderní továrna na čokoládu

Nové zážitkové centrum ukazuje edukativní a zábavnou cestou, jak se ekologicky a udržitelně pěstovaná čokoláda dostává z kakaové plantáže ke spotřebitelům. Návštěvníci vstupují do světa čokolády průchodem skrz parní stroj, který v minulosti poháněl nejen továrny na čokoládu. Ocitnou se přímo na kakaovníkové plantáži a vyzkouší si, jaká dřina se skrývá za prací farmářů. Dozví se, jak čokoládu připravovali staří Mayové a jak se oblíbená pochoutka vyráběla za průmyslové revoluce. Mohou se skamarádit s živými papoušky z Mexika a skrz prosklenou stěnu sledovat moderní výrobu čokolády a pralinek přímo v továrně společnosti Chocotopia.


Čokoládové workshopy, školní program a teambuildingy

Největším hitem zážitkového centra jsou workshopy, na kterých se mohou návštěvníci na chvíli stát čokolatiéry a vyrobit si vlastní čokoládu či pralinky. Workshopy jsou navržené na míru různým věkovým skupinám – dětem i dospělým. Pro děti jsou pak určeny narozeninové oslavy, na kterých se hosté baví, něco se dozvědí, vyrobí společně dort nebo jiné sladkosti a užijí si celé centrum. To má připravený i program pro školy, například i díky pohádkovému kinosálu. Moderní zasedací místnosti zase umožňují pořádat firemní akce a teambuildingy, které zahrnují sladké snídaně, workshopy nebo čokoládový program pro všechny účastníky.
 
Pomyslnou třešničkou na dortu je pak svět fantazie, kde si děti vyzkouší rozšířenou realitu, potkají víly pochutnávající si na sladkostech z čokoládové řeky, prozkoumají havarovanou vesmírnou loď v níž mimozemšťané převáželi super čokoládu a uvidí prehistorickou plantáž.


Tovární obchod Choco Ládovna a neodolatelná kavárna

Pokud během workshopu začínající čokolatiéři neodolají a svoje dílo snědí, přijde jim vhod tovární obchod. V Choco Ládovně si mohou návštěvníci centra zakoupit čerstvé čokoládové produkty, které dorazily přímo z výrobní linky. Anebo posedět v kavárně s bistrem, kde ochutnají horkou čokoládu a spoustu čokoládových zákusků.

 
Kakaové boby přímo z mexické plantáže

Firma Chocotopia se na Yuacatanském poloostrově stará o vlastní kakaové plantáže Hacienda Cacao Criollo Maya. Kvalita kakaových bobů se zde pečlivě hlídá – od zasetí až po výslednou tabulku čokolády. Při pěstování se nepoužívají žádné pesticidy a na plantážích pracují obyvatelé místní vesnice, kteří se o kakaovníky starají podle tradičních postupů. Než získají první plody nově zasazeného kakaovníku, trvá to 3 až 5 let. Samotná výroba čokolády je také dlouhý a komplikovaný proces – a přesně to návštěvníkům zážitkové centrum představuje interaktivním způsobem.

Otevřeno od ÚTERÝ do NEDĚLE, 10-19 hod.
 

V Oblouku 728
Průhonice, 252 43
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: