Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Muzeum Salvadora Dalího - ENIGMA

Praha 1, Opletalova 1535/4, 11000

zpět na výpis
 
Muzeum Salvadora Dalího - ENIGMA

Přijďte odhalit tajemství, které ukrývá největší soukromá světová sbírka soch surrealistického velikána.

Telefon:604271828
Kategorie: kultura|galerie

Kolekce Dalí Universe představuje největší sbírku bronzových soch, surrealistického nábytku, zlatých předmětů, skleněných soch, ručně psané grafiky a mnoha dalších uměleckých děl Salvadora Dalího. Tato jedinečná kolekce, shromážděná s vášní za posledních 40 let, mluví sama za sebe: ve skutečnosti je to jedna z nejdůležitějších sbírek Dalího soch a trojrozměrných děl na světě.
Díla ve sbírce, půjčená více než stovce významných mezinárodních muzeí a vystavená v prestižních lokalitách, cestovala po světě a byla obdivována více než dvanácti miliony návštěvníky. Tato mimořádná sbírka odhaluje aspekt Dalího dosud neznámého díla a umožňuje sochařství hrát významnou roli.

Dalí Universe je společnost specializující se na Salvadora Dalího, která spravuje jednu z největších soukromých sbírek uměleckých děl od tohoto umělce na světě. V čele organizace stojí Beniamino Levi, obchodník s uměním a italský sběratel, který spolupracoval s Dalím v 60. letech.

Beniamino Levi byl fascinován Dalího schopností používat různé prostředky k vyjádření svého umění a celý svůj život věnoval shromažďování jeho děl se zaměřením na trojrozměrná stvoření. Současná sbírka Dalí Universe je ve skutečnosti výsledkem dlouhých let odhodlání ze strany Leviho, který začal sbírat umělecká díla, když v Miláně otevřel v roce 1955 galerii Galleria Levi. Beniamino Levi není jen odborníkem na Salvadora Dalího a moderní umění uznávané po celém světě, ale je odborníkem, který byl vždy tam, kde se vše nejdůležitější odehrálo.

Opletalova 1535/4
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: