Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Il Molo Prague

Praha, Maltézské nám. 537/4, 11800

zpět na výpis
Tip
Il Molo Prague

Podnik zařízený v elegantním stylu se profiluje pestrou nabídkou vína a menu s převahou ryb a mořských plodů.

Telefon:602 573 436
Kategorie: gastro|restaurace

Restauraci vede Daniele Zingoni se zkušenostmi z michelinských podniků.

Filozofie Il Molo Prague stojí na tradiční toskánské kuchyni, kterou šéfkuchař Daniele Zingoni nabízí v moderním pojetí. V menu převažují pokrmy z ryb a mořských plodů, jež díky vhodnému výběru dodavatele přicházejí na stůl ve stejný den, kdy byly uloveny v moři. Zárukou čerstvosti jsou také domácí těstoviny a domácí chléb, který si restaurace peče ve vlastní pekárně. Restaurace nabízí kolem 80 značek vín z celého světa, z nichž několik vysoce kvalitních bude k dispozici i „na skleničku“.

Kuchyně Daniela Zingoniho využívá především čerstvých sezónních produktů upravovaných s respektem k jejich charakteru a původní chuti, jako jsou například krevety Gambero rosso ze Sicílie, mušle, humry, ústřice, kraby královské, chobotnice, lungusty, ale i burrata a mozzarella. Hlavní metodou přípravy je sous-vide, jež díky vaření zeleniny, masa či ryb ve vakuovém sáčku ve vodní lázni při řízených teplotách zachovává nutriční vlastnosti potravin. „Vycházím z toho, co jsem zažil jako malý. Domácí bylo tehdy vše: olivový olej, chléb i těstoviny. Stejnou zkušenost bych chtěl dopřát i našim hostům,“ říká šéfkuchař, mezi jehož „signature dishes“, kterými si chce získat největší přízeň, patří rizoto z černé sépie s chiffonade z kalamár a těstoviny pacchero s humrem a rajčaty Datterini.

Maltézské nám. 537/4
Praha, 11800
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: