Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

swim

Praha 1, Štěpánská 36, 110 00

zpět na výpis
   
swim

Nově otevřený gastro-kulturní prostor Swim

Kategorie: zábava|gastro|restaurace

 V těsné blízkosti Václavského náměstí se zrodil nový gastro - kulturní koncept "club meets kitchen". Jeden prostor spojuje provoz restaurace, nabízející trendové sezónní menu odkazující k nové české kuchyni s důrazem na vybrané lokální suroviny, koktejlového baru a tanečního klubu s vytříbenou dramaturgií. Synergie jednotlivých složek má hostům zajistit veškeré pohodlí a dokonalý zážitek po celý den či noc. 

            "Koncept 'club meets kitchen' je v českém prostředí výjimečný. Inspiraci jsme nehledali jenom v Berlíně a Londýně, ale také sami v sobě a v Praze - i v tom co jí chybí,"  upřesňují dva z trojice majitelů Jakub Sedlák s Vojtěchem Růžkem. "Nejtěžší bylo najít to správné místo. To trvalo skoro pět let," dodávají.

            Výhodnou polohu Swimu podtrhuje umístění v jedné z architektonicky nejhodnotnějších pražských pasáží. Štěpánská pasáž, dříve známá jako pasáž Merkur, je součástí funkcionalistického domu, jehož autorem je významný architekt slovenského původu Evžen Rosenberg. Budova a její historie se staly východiskem návrhu řešení rekonstrukce bývalé prodejny perských koberců. 

            "V přízemí, které se díky proskleným stěnám prolíná s prostorem pasáže, jsme se inspirovaly právě funkcionalismem a autenticitou domu," vysvětlují architektky Lenka Mrzílková a Barbara Zedková ze studia Miaow, které se společně se Sokoban studio přestavby ujalo. Spodní části prostoru dominuje unikátně provedený podzemní bar s parketem evokujícím vypuštěný bazénTen společně s dalšími prvky, jako např. předsazený ostrovní výkladec připomínající akvárium, byl inspirací pro název Swim. 

            Oživení pasáže a vyčištění nevhodných reklam z fasády, z mramorových podlah a především z vitrín je jedním z dlouhodobých cílů majitelů. Již nyní jsou přilehlé výlohy využívány k uměleckým záměrům v rámci Galerie Ferdinanda Baumanna. 

            Kromě denního provozu a hudebního programu jsou v plánu také akce vystupující do prostoru pasáže, během nichž bude stále docházet k propojení vysoké gastronomie a klubové atmosféry. Do Swimu bude možné zavítat také na vyladěné afterwork drinky a především na projekt Supper, unikátní večeři pro limitovaný počet návštěvníků, situovanou přímo na parket tanečního klubu.

Zárukou prvotřídní nabídky a servisu je jedinečný tým, který tvoří nejen kolektiv v kuchyni v čele s šéfkuchařem Petrem Bártou, ale také zkušení barmani a dramaturgická sekce.     "Otevření Swimu je pro nás další etapou, která navazuje na naše předchozí aktivity, jako byl  např. klub Tiskárna v Opatovické ulici" shodují se majitelé Matěj Halaš a Jakub Sedlák, mimo jiné provozovatelé oblíbeného letního klubu Tiskárna na Vzduchu ve Stromovce."Swim je náš první projekt, kde nemusíme dělat kompromisy. I díky tomu je tento koncept  progresivní a autentický.

Štěpánská 36
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: