Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Mr. Bánh mì restaurant

Praha 5, Štefánikova 44,

zpět na výpis
 
Mr. Bánh mì restaurant

Bánh mì je vietnamské slovo odvozené od bánh (pečivo) a mì (pšenice).

Kategorie: gastro|restaurace

Tento druh bagety vznikl původně z jednodušší francouzské bagety. K úplným počátkům receptu je třeba se vrátit do druhé poloviny 19. století, doby francouzské kolonie ve Vietnamu. V městě Saigonu byla oblíbeným pokrmem původně pařížská bageta. V průběhu času, zejména v polovině následujícího století začali místní nahrazovat původní suroviny za vlastní.

Pro bagety Bánh mì je typické nadýchané pečivo vlastní bagety s tenkou křupavou kůrkou. Variant a chutí je opravdu mnoho – plní se dušeným vepřovým, kuřecím, rybím masem nebo jemnými masovými kuličkami v rajčatové omáčce. Ale také s vegetariánským tofu a naší specialitou je bageta krémovými žampiony mini portobello. Ke správné bagetě Bánh mì neodmyslitelně patří plátky nakládaná mrkev s kedlubnem nebo ředkví, koriandr a domácí paštika. Na dochucení je nejvhodnější ostrá chilli omáčka – tzv. sriracha kečup.

Svou nezaměnitelnou svěží chutí, vyvážeností v mnoha obměnách si Bánh mì vydobyla výlučné místo mezi sandwichy a brzy se stala oblíbeným pokrmem na celém světě. Mr. Bánh mì těží z rodinné tradice přípravy a dlouholetých zkušeností našich kuchařů s podáváním vietnamského sandwiche. Jsme přesvědčeni, že si oblíbíte chuť čerstvé nadýchané Bánh mì. Rádi vám také nabídneme další vietnamské speciality – polévku pho, rolky, závitky, saláty a další.

Štefánikova 44
Praha 5
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: