Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Comics Centrum

Praha 2, Slavíkova 19, 12000

zpět na výpis
 
Comics Centrum

Vydavatelství komiksů určených především dospělým čtenářům. Na přelomu let 2016 a 2017 se přestěhovalo do nových prostor.

Kategorie: poznání|knihy

Otevírací doba:
pondělí – pátek: 10:00 – 18:00 hodin.

Vydavatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Zakladatelé vydavatelství získali své zkušenosti s comicsem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997 – 2000 spolumajiteli.

Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na comicsové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scénáristické i grafické stránce.
Comics Centrum je vydavatelem románů v obrazech, např. Sin City, 300, Hellboy, Conan, Solomon Kane, Krajina půlnočních stínů, atd..

V roce 2005 ve spolupráci s předním britským comicsovým tvůrcem Bryanem Talbotem Comics Centrum digitálně zrestaurovalo první román v obrazech vytvořený pro dospělé čtenáře – Dobrodružství Luthera Arkwrighta. Tato kniha je v současnosti z Comics Centrem vytvořených podkladů přetiskována v mnoha zemích světa, včetně USA.

V roce 2006 u příležitosti vydání české verze pokračování Dobrodružství Luthera Arkwrighta nazvané Srdce Impéria, Comics Centrum dokázalo poprvé přivézt do České republiky významného světového tvůrce comicsů – Bryana Talbota. Čtenáři se s ním mohli setkat na přednášce a autogramiádě. O dva roky později se tento autor do Čech vrátil u příležitosti vydání jeho další knihy Pohádka o zlobivé kryse. 

V roce 2012 za přispění Comics Centra zavítal do Prahy také výtvarník James O´Barr, autor slavného komiksu Vrána. Vystoupil na KomiksFESTu s besedou, malovat dle živého modelu obraz k dražbě na dobročinné účely a přes tři hodiny se podepisoval fanouškům na autogramiádě.

Slavíkova 19
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: