Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Musartedo

Praha 5, Žitavského 521, 156 00

zpět na výpis
 
Musartedo

První škola DJingu a elektronické hudební tvorby v Praze.

Telefon:702 119 720
Kategorie: kultura|hudbapoznání|kurzy

23. ledna 2016 zahájila v Praze svoji činnost škola Musartedo, která bude poskytovat vzdělání v oblasti hudební tvorby pro vizuální média, písňové tvorby, DJ produkce, sound designu a práce v hudebním studiu. Studenti školy navíc získají možnost využívat tréninkové centrum školy, kde budou pomocí bohatého softwarového či hardwarového vybavení a nahrávacího studia dále rozvíjet své tvůrčí schopnosti. 

Studentem školy se bez přijímacích zkoušek může stát každý, kdo má zájem o hudební vzdělání a nebojí se tvrdé práce. Zvláštní pozornost je ve škole Musartedo věnována nejmladší generaci - speciální kurz Teenager DJ Producer poskytne možnost studovat elektronickou hudbu žákům již od 12 do 19 let. Nejmladší hudebníci se zde seznámí s nejrůznějšími formami DJingu, naučí se tvořit vlastní hudbu, nahrávat ji a kreativním způsobem obohacovat o vlastní efekty a zvuky. 

“Celý projekt Musartedo je v České republice naprosto ojedinělý,” říká ředitel školy skladatel Pavel Kalina. “Proto se způsobem výuky a poskytovanými službami snažíme inspirovat americkými, britskými a německými školami, které mají se vzděláváním v oblasti elektronické hudby a DJingu již bohaté zkušenosti. Podobně jako tyto školy i Musartedo bude nabízet plnohodnotné spektrum kurzů a workshopů, díky nímž mohou studenti získat profesionální znalosti.” 

Projekt Musartedo vznikl ve spolupráci s předními tvářemi českého hudebního života. Vysoká úroveň studia je zaručena instruktory, kteří se již léta dané problematice profesionálně věnují. Jaromír Helešic, skladatel a producent spojený se skupinou Support Lesbiens, Robert Jíša, v jehož portfoliu jsou mezinárodně oceněné projekty Aldabra a Echoes of Time, Ondřej Jirásek, Risto Sokolovski, DJ IM Cyber, DJ Subgate, Dj Flux a mnoho dalších. Kromě českého instruktorského teamu jsou do projektu zapojeni i zahraniční instruktoři. Škola Musartedo se tak bude formou online webinářů podílet na rozšiřování hudebního know-how, které v Česku zatím tolik chybí. 

Žitavského 521
Praha 5, 156 00
Navigovat
MHD

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: