Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Biotop Radotín

Praha 16, K lázním 9, 153 00

zpět na výpis
   
Biotop Radotín

Přírodní koupaliště v Radotíně s ekologickou filtrací a čištěním vody.

Telefon:+420 774 485 998
Kategorie: sport|relaxace, vodní sportylifestyle|

Podstata biotopu
spočívá v biologickém způsobu udržování čisté vody, bez chemie, za působení vodních rostlin a přírodních ekosystémů ve filtračních lagunách. Jde o čisté koupání bez chloru, tedy ne v takové vodě, na jakou jsou lidé zvyklí v bazénech — mrtvé a chemicky upravované. Projekt biotopu je v rámci Prahy a okolí ojedinělý.
V areálu Biotopu Radotín se nachází koupací jezero, biologické (čistící) jezero, letní převlékárny, venkovní sprchy, dětské hřiště a letní toalety. Celý areál je zatravněn s umělou závlahou, provedeny byly též sadové úpravy a oplocení celého areálu. V budově zázemí v 1. patře nachází prostory pro plavčíka, bufet (vč. technického zázemí).

Koupací jezero
má půdorysný tvar nepravidelného oválu připomínající ledvinu o rozměrech přibližně 62,0 x 75,0 m. Je umístěno ve střední části areálu. Koupací část má proměnlivou hloubku 0,40 m — 1,20 m (neplavecká část) a maximálně 3,25 m (plavecká část). Koupací jezero tvoří uzavřený okruh vody oddělený fóliemi od okolního prostředí.

Biologické (čistící) jezero
má půdorysné rozměry 80,0 x 30,0 m, hloubky 0,25 m — 0,85 m. Nachází se v severovýchodní části areálu. Koupací část a vegetační zóny jsou propojeny v cirkulačním systému. V průběhu užívání se doplňuje pouze výpar. Biologické čištění probíhá v lemových zónách, v biologické části gravitačním způsobem. Vše je zaústěno zpět do nádrže. Z nádrže je tedy odváděna voda, následně přečerpávána na nejvyšší část přes gravitační filtr do biologické části a zde gravitačně stéká přes filtrační substrát zpět do bazénu.

K lázním 9
Praha 16, 153 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: