Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Městská knihovna Petřiny

Praha, U Petřin 2511/1, 16000

zpět na výpis
     
Městská knihovna Petřiny

Pobočka Městské knihovny na Petřinách sídlí v nově vybudovaném objektu od počátku určeném pro soužití knih a lidí.

Telefon:770 130 242
Kategorie: kultura|ostatnípoznání|knihypro děti|Kultura, Zábava, Kreativita

Nová pobočka nabízí nejen volný výběr z 9000 svazků a příjemné prostředí pro čtení uvnitř knihovny i v zahradě. Chce být také místem pro setkávání lidí, pro rozvoj kreativity a pořádání kulturních a vzdělávacích akcí. Prostor k naplnění těchto funkcí zajišťuje několik multifunkčních kluboven pro různě velké skupiny. Klubovnu si může půjčit každý, kdo potřebuje klidné a vybavené místo na přípravu do školy, promýšlení místních projektů, uspořádání workshopu nebo třeba hraní deskových her.

Obsahové rozkročení kulturního programu je opravdu široké od cestovatelských přednášek přes setkání s autory až po vycházky do blízkého okolí. Programová nabídka se bude přizpůsobovat požadavkům místních obyvatel, a to na základě výsledků participace s veřejností. Menší akce v klubovnách doplní program v multifunkčním sále pro 60 diváků. Nově tak bude na Petřinách i malé kino, které každý měsíc přinese několik filmových projekcí v rámci výběru Filmového klubu MKP.

Knihovna je postavena jako pobytová, proto nechybí možnost využití malé kuchyňky, která je umístěna v každém patře.Lidé ji mohou využít k ohřátí svačinky pro děti, uvaření kávy pro zpříjemnění společného posezení nebo čaje na osvěžení při učení. Novinkou je také služba Kniha do boxu, která umožní nechat si splněné rezervace  v pobočce Petřiny přesunout do výdejního boxu. V něm si pak lidé mohou knihy vyzvednout od brzkého rána až do pozdní noci. Mimo otevírací dobu pobočky je možné knihy také vrátit, a to vhozem umístěným vedle vstupních dveří.  

U Petřin 2511/1
Praha, 16000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: