Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Zahrada čtvero ročních období - MŠ U Uranie

Praha 7, U Uranie 16, 170 00

zpět na výpis
 
Zahrada čtvero ročních období - MŠ U Uranie

Provoz mateřské školy byl zahájen v roce 1968 v nově postavené budově.

Kategorie: pro děti|

Provoz mateřské školy byl zahájen v roce 1968 v nově postavené budově. V té době bylo v provozu šest tříd mateřské školy a tři třídy jeslí. Nyní jsou ve třech pavilonech v provozu čtyři třídy MŠ U Uranie, tedy 112 dětí, nově od 20. 8. 2012 další dvě třídy MŠ U Pergamenky, tedy 56 dětí. Další detašované pracoviště na Ortenově náměstí je nově od 26. 9 2016, s kapacitou 129 dětí. Celková kapacita školy je 295 dětí. V nájmu pak Dětské denní jesle a církevní Katolická mateřská škola svatého Klimenta. Klub pro děti a jejich rodiče – Pramínek funguje čtyřikrát týdně jako „zvykací školička“ pro děti před vstupem do mateřské školy. Mezi jednotlivými subjekty dochází k vzájemné spolupráci.
Velkou výhodou v této nepříliš zelené části Holešovic je rozlehlá zahrada. Celý areál se rozkládá na ploše asi 7 000 m2.  Jednotlivá zařízení (jesle i mateřské školy) mají na zahradu samostatný přístup. V přechozích letech byla zahrada upravována bez celkového koncepčního řešení, kdy proběhla základní rekultivace zeleně a v rámci finančních možností i osazení herními prvky (herní věž s dvěma klouzačkami, kolotoč a pružinová houpačka, kryty na pískoviště, zásobník na bioodpad, jeden z krytů na pískoviště má podobu „stříšky“, kterou je možno využívat v letních měsících jako ochranu před sluncem, či jako ochranu proti dešti). Ve školním roce 2012 – 2013 se zahrada rozšířila o další prostor v souvislosti se zvýšením počtu tříd, tedy dvě pískoviště, „pérová“ houpačka a dvě průlezky s klouzačkou.

U Uranie 16
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: