Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Nadace na ochranu zvířat

Praha 4, Pujmanové 1219/8,

zpět na výpis
 
Nadace na ochranu zvířat

Nadace na ochranu zvířat

Telefon:222 135 460
Kategorie: poznání|fauna a flora

Proč jsme tady
Trápí vás, když se setkáváte s krutostí a špatným zacházením se zvířaty, když vidíte jejich bolest a utrpení? Není Vám lhostejný osud milionů zvířat, která  každodenně trpí? Vadí vám, že denně nenávratně mizí mnoho vzácných živočišných druhů většinou v důsledku ničení životního prostředí? To vše se hluboce dotýká i nás, a proto se snažíme, pokud je to v našich silách, hájit zájmy a práva zvířat a měnit situaci k lepšímu. Jsme přesvědčeni, že zvířata jsou cítící bytosti, které si zasluhují pozornost, péči a ochranu ze strany člověka. Naším posláním je trvale zlepšovat vztah člověk-zvíře-životní prostředí, pomáhat zmírňovat utrpení a zajišťovat životní pohodu zvířat v lidské péči i zvířat volně žijících.  Žijeme tady přece společně.

Kdo jsme
Jsme nevládní, nezisková organizace se statutem nadace. Našimi zakladateli jsou paní Marcela Lund, Česká zemědělská univerzita v Praze, Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně a Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně. Již od roku 1994 hájíme práva a zájmy zvířat především na území naší republiky. Vzhledem k našemu členství v mezinárodních organizacích RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), WSPA (World Society for the Protection of Animals) a Eurogroup for Animal Welfare se podílíme také na celosvětových projektech a kampaních na ochranu zvířat. Spolupracujeme s našimi i zahraničními státními i nevládními organizacemi, zabývajícími se ochranou zvířat a přírody a také s předními světovými odborníky v tomto oboru. Finanční prostředky pro svoji činnost získáváme z dárcovství občanů a firem, z příspěvků a grantů převážně zahraničních charitativních organizací. Podporuje nás asi 800 registrovaných dárců. Naším mediálním partnerem je Český rozhlas 2 a pravidelně spolupracujeme s redakcí pořadu České televize "Chcete mě?". Moderátorka tohoto pořadu, zpěvačka paní Marta Kubišová, je čestnou členkou  správní rady Nadace.
Založení Insti

Pujmanové 1219/8
Praha 4
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: