Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Lobkowiczký palác

Praha 1, Jiřská 3, 110 00

zpět na výpis
Tip
Lobkowiczký palác

Jediný soukromý objekt v areálu Hradu, nabízí úchvatný panoramatický výhled, který dokáže obohatit kulturní zážitky z uměleckých sbírek.

Telefon:233 312 925
Kategorie: poznání|muzea, po praze

Lobkowiczký palác, jediný soukromý objekt Pražského hradu, je domovem vysoce ceněných Lobkowiczkých sbírek, nejstarších a největších soukromých sbírek v České republice. Muzeum nabízí návštěvníkům možnost prozkoumat historii Evropy z jedinečné perspektivy urozeného rodu Lobkowiczů. Muzeum rozkládající se na ploše dvaadvaceti sálů prezentuje výběr toho nejlepšího z Lobkowiczských sbírek včetně mnoha děl mezinárodního významu.

Ve výběru nechybí obrazy světoznámých malířů, jako jsou Canaletto, Brueghel starší, Cranach či Velázquez. Součástí sbírek jsou rodinné a královské portréty, porcelán, keramika i vzácné umělecké předměty z 13. až 20. století, stejně tak i rozsáhlá sbírka vojenských a sportovních pušek z 16. až 18. století, hudební nástroje a originální rukopisy od Beethovena a Mozarta, včetně Beethovenovy čtvrté a páté symfonie a Mozartovy instrumentace Händelova Mesiáše.

Na terase paláce si můžete poslechnout Prague InSpires Panorama a kochat se neuvěřitelným výhledem. Audio prohlídka vás seznámí s více než tuctem nejvýznamnějších památek Prahy, jako je třeba Pražský hrad a katedrála svatého Víta, Staroměstské náměstí nebo Karlův most. Audioprůvodce je doplněn originální hudbou vytvořenou speciálně pro Prague InSpires Panorama.

Návštěvníci Lobkowiczkého paláce mohou svoji návštěvu muzea obohatit také koncertem vážné hudby v krásném Koncertním sále. Bohatý program sólových i sborových skladeb uvádíme každý den od 13 hodin a trvá přibližně 60 minut. Představena jsou díla nejvýznamnějších barokních skladatelů Bacha a Vivaldiho, klasicistních mistrů Mozarta a Beethovena i předních českých skladatelů 19. století Dvořáka a Smetany.

Součástí komplexu Lobkowiczkého paláce je i kavárna a prodejní galerie, jejíž sortiment je zčásti inspirován sbírkovými předměty.

 

Jiřská 3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: