Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Zookoutek Malá Chuchle

Praha 5, Malá Chuchle 8, 15900

zpět na výpis
Tip
 
Zookoutek Malá Chuchle

Kousek české divočiny v pražské metropoli.

Telefon:775 018 630
Kategorie: zábava|zábava - ostatnípoznání|fauna a florapro děti|Příroda

Lesní zookoutek v Malé Chuchli je celoročně volně přístupný areál u hájovny v Chuchelském háji, kde se návštěvníci mohou z bezprostřední blízkosti seznámit se zástupci české přírody. Je to detašované pracoviště Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy, ve kterém pečujeme  o více než 30 druhů živočichů, kteří se kvůli svému trvalému zdravotnímu či jinému handicapu již nemohou vrátit zpět do volné přírody a v zookoutku nacházejí důstojný náhradní domov.

Zookoutek představuje takřka ideální místo, kde lze zblízka pozorovat zvířata naší přírody, stejně jako ta, která u nás zdomácněla. Mezi obyvatele zookoutku patří například  daněk skvrnitý, prase divoké, rys ostrovid, liška obecná nebo výr velký.

Zájemci se mohou stát jejich adoptivním rodičem a přispět tak na jejich péči.

Programy a akce v zookoutku

Pořádáme zde vzdělávací akce pro žáky pražských škol i pro veřejnost. Oblíbený je program Zookoutek, během něhož se účastníci mohou zapojit i do krmení vybraných druhů živočichů a ověřit si znalosti pomocí pracovního listu. Krmení je mimo tuto výjimku v zookoutku přísně zakázáno, neboť by živočichům mohlo vážně uškodit. Kdokoli ale může přinést suché pečivo nebo jablka a nechat je pro zvířata na označeném místě.

V areálu zookoutku a přilehlém lese lze uskutečnit také program Lesní zvěř, při němž se děti prostřednictvím her seznámí s jednotlivými zástupci živočišné říše české přírody a proniknou do zákonitostí, podle nichž se řídí život zvěře ve volné přírodě.

Zdejší srub je pak základnou pro populární noční zážitkový program Noc v lese, během něhož se děti setkají se záhadnými nočními živočichy, kteří se probouzejí teprve za soumraku.

Kromě programů pro školní kolektivy zde pořádáme i víkendové akce pro veřejnost. 

Občerstvení

V zookoutku funguje stánek s občerstvením. Provozovatel p. Hanek (tel. 736 768 940)

Otevírací doba ZDE.

Malá Chuchle 8
Praha 5, 15900
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: