Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Prázdné domy

, ,

zpět na výpis
 
Prázdné domy

Mapování prázdných objektů na území ČR.

Kategorie: poznání|památky

Jsme přesvědčeni, že postavený dům nemá být prázdný.

Dlouhodobě prázdný dům představuje pro svou lokalitu potíže, přitahuje negativní sociální jevy a snižuje hodnotu okolních nemovitostí. Zastavují se nové a nové plochy, přitom v centrech měst čekají na své využití prázdné nemovitosti. Nikdo netuší, kolik chátrajících nemovitostí se ve městech nachází, protože žádná databáze nevyužívaných objektů dosud neexistovala. Proto:

Zaznamenáváme: Vytváříme databázi prázdných a chátrajících domů, plníme archiv fotografií, historií, příběhů a lokalizací domů, jenž možná brzy zmizí napořád. 

Hledáme příčiny: Vždy hledáme příčinu stavu domu, snažíme se komunikovat s vlastníky a upozorňovat je na nezabezpečené objekty. Bojujeme proti účelovému chátrání budov, upozorňujeme na zdlouhavé soudní spory. 

Motivujeme: Zveřejňujeme případy, kdy se podaří chátrající dům zachránit skupinou obyčejných lidí nebo i zapáleným jednotlivcem. Chceme upozorňovat na tyto spolky, propojovat je a motivovat další k podobným aktivitám. 

Ovlivňujeme: Učíme všímat si svého okolí, zajímat se o historii objektů, aby si lidé více vážili zajímavých objektů a starali se o jejich osud. 


Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: