1. CO JÍST?
a) Nové letní menu v Semmeringu
Restaurace Semmering, to jsou nové chutě ve starých Hlubočepích. Aktuálně můžete ochutnat místní vyhlášený hovězí
tatarák, lososa na křupavé rýži s pálivou majonézou s yuzu, šafránové risotto s krevetami nebo třeba hovězí
burger doplněný o domácí chilli džem nebo listový salát z místní prokopské farmy.
Menu má na svědomí šéfkuchařka Tereza Vyhlídalová (možná ji znáte z MasterChefa) a k dostání bude do poloviny
září.
Semmering restaurace
Semmering to jsou výhledy na skály, sezónní jídlo, skvělé víno a výborná káva....
Semmering nabízí s láskou připravované pokrmy ze sezonních surovin, skvělé víno a neobyčejnou atmosféru.
Hovězí tatarák (hovězí maso, pažitka, šalotka, marinovaný žloutek, kapary, dijonská hořčice, kampotský pepř, bramborová sláma s naším kořením, kváskový chléb)
b) Nové večerní menu v PRU58
Nové večerní menu představila také holešovická restaurace PRU58. Každý chod by měl zapadat do celku, který reflektuje pět
elementů – sůl, kyselost, koření, texturu a vášeň.
V PRU58 můžete ochutnat například bbq chobotnici s krevetou, jeden z nejdelikátnějších steaků světa Wagyu z Kagoshimy
A5. Nechybí japonské knedlíčky plněné kachním masem nebo hamachi – bílá ryba s delikátní strukturou.
PRU58
Asijská kuchyně v nejvyšší kvalitě. Štěpán Návrat si dal záležet a vdechl podniku...
Z vietnamské ulice se na talíř dostává Cha LaLot – listy plněné pepřovým vepřovým, s espumou z karamelizované brambory.
PRU58 – prostor, kde jídlo komunikuje, inspiruje a spojuje.
2. KAM ZAJÍT NA DRINK?
Přijďte ochutnat pětici nových koktejlů, které pro vás namíchal šéfbarman Carl Monzon v pražském hotelu Mandarin
Oriental, Prague. Najdete mezi nimi tajemný drink Kafkův poklad, ve kterém se prý mísí vanilka, byliny, lehká hořkost
i znepokojivá hloubka – přesně jako v Kafkových textech.
V prostředí historické budovy bývalého kláštera můžete ochutnat i drink Sol de Verano – chuť slunce na vrcholu
dne (Tequila, meruňková brandy, čerstvý meloun a špetka uzené černé soli). Nebo hutnější zážitek v podobě Call
Me Summer kombinující francouzský koňak Hennessy VS, italský bitter Campari, mandarinkový likér Giffard Mandarin
a karamelový sirup.
Mandarin Oriental
Hotel na Malé Straně. Objevte moderní luxus s typickým orientálním půvabem....

Kafkův poklad. „Chtěl jsem, aby v drinku byla cítit Kafkova duše – jeho vnitřní boj, hloubka, ale i jemnost,“
říká Carl Monzon, autor receptury.
Nové koktejly si můžete vychutnat v hotelovém baru nebo na terase, která nabízí klidnou oázu uprostřed historického centra Prahy.
3. CO SI DÁT JAKO DEZERT
V pražské zážitkové restauraci Triton, umístěné v působivých prostorech secesní jeskyně na Václavském náměstí,
můžete ochutnat několik zmrzlin, které pravděpodobně neochutnáte nikde jinde v Evropě.
Dát si můžete zmrzlinu z černého jablka které se „peče“ či lépe řečeno fermentuje tři měsíce při teplotě
60 stupňů, čímž získá temně hnědou barvu, nebo zmrzlinu trnkovou. V létě pak boduje osvěžující estragonová
zmrzlina s nádhernou vůní a chutí podpořenou mátou, limetkou a smetanou.
Triton Restaurant
Potěšení pro všechny smysly. Restaurace Triton v centru Prahy sází na artovou...
Zmrzlina vykouzlená z černého jablka se servíruje s calvadosem a plamatkou, exotickou bylinou z Brazílie, která způsobuje
brnění jazyka, čímž stimuluje naše chuťové pohárky.
![[Unknown.jpg]](https://c.citybee.cz/images/Unknown.jpg)
Nezapomenutelné zmrzliny jsou součástí dezertů a jejich hlavním autorem je zkušený francouzský šéfcukrář Marc Le Breton.
4. NEBO VŠE V JEDNOM A VÝHODNĚ
Dopřejte si výjimečný kulinářský zážitek ve Vinografu. Zaplaťte jedno letní menu a druhé dostanete zdarma. Jako hlavní chod se podává: 1) Halibut, peperonáta, grilovaná cuketa, šafránová omáčka, bazalkový olej nebo 2) Kachní prso, divoká brokolice, císařské lusky, granátové jablko, bramborové pyré.
Jak získat dva za cenu jednoho? Při rezervaci stačí do poznámky napsat: „Dva za cenu jednoho“. Pozor, menu platí
pouze do konce prázdnin.
Vinograf
Užijte si nezapomenutelný zážitek v naší restauraci plné lahodných vín, která nabízí...
Halibut, peperonáta, grilovaná cuketa, šafránová omáčka, bazalkový olej.
Nepečený cheesecake s bílou čokoládou, lesní ovoce, malinové bezé, gel z ostružin.





