Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Prague Bike Fest 2024

CityBeeCityBee

Menu

Chuťovky #1: Dáte si unikátní cruffiny, králičí terinku s rebarborou či nový koktejl?

redakce@citybee.cz |10. 4. 2023

Přinášíme vám zbrusu novou porci inspirace a novinek z pražských podniků. Co byste měli ochutnat? Jaké nové gastronomické překvapení si nenechat ujít? Co nového najdete na menu bister a kaváren v metropoli? Připravte si příbory, něco na drink a pro jistotu i ubrousek, pokud budete při čtení Chuťovek od CityBee nevědomky slintat… ;-)  

Cruffiny pro mlsné jazýčky

Že nevíte, co to ten cruffin vlastně je? Jedná se o „křížence“ croissantu a muffinu. Sladké pečivo se peče ve formě na muffiny, ale oproti běžnému litému těstu se při jeho výrobě používá těsto croissantové. Jakmile je cruffin upečený a vychladlý, plní se různými džemy, cukrářskými krémy nebo ochucenými tvarohy a poté se dozdobí. 

V řemeslné pekárně Zrno Zrnko jsou cruffiny aktuálně k dostání ve dvou verzích – plněné pistáciovým krémem a ozdobené lyofilizovanými malinami; nebo s višněmi a krémem z kvalitní hořké čokolády. 

 

Zrno zrnko

Zrno zrnko je řemeslná pekárna v pražských Nuslích....





Nové polední menu v Manifestu

Slunce a příjemné teploty přímo volají k posezení na zahrádkách a Manifesto Anděl má několik dobrých důvodů, proč se vydat právě sem. Čtyři restaurace vytvořily polední menu za speciální cenu (190 Kč) pro všechny, kteří si chtějí odpočinout od temných a uzavřených kanceláří, načerpat energii, dobít baterky na sluníčku spolu s jídlem od Japonska po Řecko. Polední nabídka je k mání denně mimo víkendy od 11 do 15 hodin. 

Řecká restaurace Yaya's Meat & Seafood má v polední nabídce masový talíř s pita chlebem. Japonský Taiko Ramen Bar zařadil do obědového menu ramen, korejské bistro Bab;rýže přichystalo korejské smažené kuře a ukrajinská restaurace Barva nabízí tradiční polévku Boršč.

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....





Věnečky & koktejly

Loni v dubnu otevřel v pražské Pštrossově ulici cukrářský boutique Romana Janečka zaměřený na věnečky v miniverzi a několika příchutích. Nyní díky spolupráci s Ondřejem Hniličkou z pražského Hemingway Baru rozšiřuje svou nabídku o trojici RTD koktejlů v lahvičkách napárovaných k máslovému, čokoládovému a pistáciovému věnečku.

Oslava prvních narozenin věnečkového království a oficiální uvedení koktejlů ve spojení s věnečky se uskuteční ve středu 19. dubna od 16 hodin, kdy se v boutique Věnečky Janeček chystá pop-up Hemingway Baru.

 

Věnečky Janeček

Bůh stvořil Věnečky, ďábel namíchal krém a zakoupit je můžete v našem věnečkovém...


 

Hemingway Bar

Jeden z nejlepších koktejlových barů v Evropě. Nabídka je zaměřena na absinth,...


 

Rok s věnečky - narozeninový pop-up

Věnečky Janeček

19.04. 16:00





Velikonoční speciality

Pojďte oslavit jaro a vychutnat si zámecké velikonoční speciality v restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice, která pod taktovkou šéfkuchaře Denise Wágnera připravuje špičkovou českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí. Speciální velikonoční menu se podává od 3. do 10. dubna. Dostanete šanci ochutnat králičí terinku s rebarborou, krém z medvědího česneku, pečenou jehněčí plec a další dobroty.

V restauraci Old Armoury Prague (v hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague) oslaví Velikonoce svěžím jarním menu, které obsahuje tradiční velikonoční speciality. Pokrmy z jarních surovin jako například mladé kopřivy, medvědího česneku, králíka, kuřete a samozřejmě vajec, se budou podávat do 10. dubna.

 

Restaurace Chateau Ctěnice

V restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice připravujeme špičkovou českou a...


 

Old Armoury Prague

Old Armoury se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí Malé Strany....


Interiér restaurace Chateau Ctěnice


Nebo se vydáte do Old Armoury Prague na Malé Straně?

Trhy bez jednorázových kelímků

Farmářský trh na náplavce, který letos vstoupil do úctyhodné 14. sezony, je nejen místem, kde si můžete pořídit čerstvé, lokální potraviny z českých farem a řemeslné výrobky, ale také se zde aktivně podílí na ochraně životního prostředí. Nyní na trhu dostanete proti vratné záloze znovupoužitelný kelímek, sklenici nebo hrneček. Koupit si pak do něj můžete kávu, víno, pivo nebo třeba mošt.

 

Farmářské tržiště - Náplavka

Jedno z prvních pražských farmářských tržišť v ČR....

(Nejen) králík v Jelenovi

Velikonoce provázejí tradiční pokrmy, jejichž příprava vyžaduje dostatek času a zkušeností. Nemáte-li jedno či druhé, vyplatí se spolehnout na zkušené profesionály. Namísto zdlouhavého chystání kopřivové nádivky či šťavnaté pečínky se od 6. do 12. dubna můžete vydat do restaurace Červený Jelen v centru Prahy na tematické velikonoční menu.

Jaké speciality připravené týmem profesionálů pod vedením šéfkuchaře Marka Fichtnera se budou podávat? Telecí svíčková v bylinkové krustě s Madeira omáčkou, jehněčí kolínko s omáčkou z červeného vína či králičí hřbet v Iberijském špeku s omáčkou z Périgordského lanýže.

 

Červený Jelen

Červený Jelen, je od podzimu 2019 nová katedrála plzeňského piva v nádherném prostoru...


 

Velikonoční menu

Červený Jelen

06.04. - 28.04.





Výpis článků