Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
Zavřít reklamu
  Crème de la Crème – Nejlepší italská zmrzlina v Praze

CityBeeCityBee

Menu

Kam v Praze s dětmi, když je venku vedro: 10 COOL TIPŮ

redakce@citybee.cz |20. 8. 2018

Možná vás do varu přivádí i při nižších teplotách, ale co teprve, když teploměr ukazuje více než 30 °C ve stínu? Praha sice nemá moře (aha!), ale v metropoli najdete řadu míst, kde se můžete zároveň zchladit a zároveň s potomky dobře pobavit. Vybrali jsme 10 nejzajímavějších z nich. Většina je příjemně klimatizovaná, nebo obsahuje velké množství ochlazující vody.

Text: Blanka Veselá & redakce CityBee

clanky5/frank-mckenna-228328-unsplash.jpg

S dětmi do muzea!
1. Národní zemědělské muzeum

V nových expozicích Zemědělského muzea se děti opravdu vyřádí. Mohou se projet na traktorech různých velikostí, zachytat si ryby, nakoupit lokální potraviny, účastnit se honu nebo se třeba proběhnout na zatravněné střeše budovy, ze které je úžasný výhled na Prahu. Po předchozí domluvě je dokonce možné si na střešní terase udělat piknik.

 

Národní zemědělské muzeum Praha

Národní zemědělské muzeum Praha můžete navštívit v Kostelní ulici na Letné....


2.  Náprstkovo muzeum

Mají vaše děti zrovna indiánské období? Pak s nimi určitě vyražte do Náprstkova muzea. Mohou tam procvičit svoje smysly poznáváním zvuků zvířat, uzlovat písmo kipu, nebo se potkat s indiánskými a inuitskými strašidly.

 

Indiáni

Náprstkovo muzeum asijských, africkýc…

08.12. - 28.04.

3.  Noemova archa

Pokud doma zrovna holdujete zvířátkům, určitě stojí za vidění expozice Noemova archa v Nové budově Národního muzea. K vidění jsou zde exponáty živočichů, kteří obývali nebo obývají naši planetu. Pro děti různých věkových kategorií tady připravili aktivity a úkoly - videoprojekce, pracovní listy nebo mobilní aplikace jsou samozřejmostí. Zvířata v životních velikostech ale potěší i ty nejmenší.

clanky5/IMG_3524.jpg
Foto: Blanka Veselá

4.  České muzeum hudby

Nejen pro malé milovníky a milovnice hudby je připravena výstava Hudba a pohádka. Ta nabízí množství audio i video ukázek z klasické “vážné” hudby, ale i filmových šlágrů a pohádkových hitů, které mají k magii, kouzlům a příběhům pro děti blízko. Výstavu projděte s mobilní aplikací nebo brožurkou v ruce.

 

Hudba a pohádka

České muzeum hudby

26.05. - 14.10.


S dětmi na výstavu!
5.  Neviditelná výstava

Pro děti a rodiny je v rámci Neviditelné výstavy připravený víkendový zážitek plný pohádkových úkolů a dobrodružství. Na konci výstavy je navíc čeká i malý dárek a pohoštění. Tato speciální akce je pouze víkendová a doporučená pro děti od 5 do 9 let. (Nicméně výstava jako taková má otevřeno denně.)

 

Neviditelná výstava

Neviditelná výstava je ojedinělá interaktivní cesta po světě, v němž zmizelo světlo,...

6.  Fata Morgana

Po krátkém vylepšení a rekonstrukci se 21. srpna znovu otevře pro návštěvníky skleník Fata Morgana Botanické zahrady hl. m. Prahy. Ve skleníku je udržováno stálé klima, které je například v horské části skleníku 18-25 °C, takže ano, i tady se můžete zchladit! Prohlídka exotických a vzácných rostlin nikdy nebude víc cool než teď.

 

Botanická zahrada hl. m. Prahy

Unikátní spojení tropického skleníku a rozlehlé venkovní expozice zahrnující mimo...

clanky5/fatamorgana.jpg
Vzhůru do džungle! Foto: Botanická zahrada

Když si děti hrají
7.  Králík v rádiu

Oblíbená rodinná kavárna a restaurace v Karlíně se chlubí nejen výborným jídlem, ale také klimatizací. A pozor! - v létě mají pro děti na terase připravený i napuštěný bazének, ve kterém se mohou menší návštěvníci osvěžit. K tomu živí králíčci, spousta hraček a super chůvy, které děti zabaví.

 

Králík v rádiu

Rodinná kavárna & restaurace. Vy jíte, my hlídáme!...

8.  Toboga Fantasy

Ve velké herně na Zličíně se vyblbne opravdu každý - od nejmenších po dospěláky. Skluzavky, tobogány, balónky, lanové centrum, bobová dráha, prolézačky, trampolíny, autíčka - prostě všechno, na co si vzpomenete. A jsou klimatizovaní!

 

Toboga Fantasy

Největší indoor zábavní park v Praze!...


Voda? Hodně vody!
9.  Malešický park

Žádné vstupné ani otevírací doba, čerstvý vzduch a k tomu vodní osvěžení? To je Malešický park na Praze 10. Děti si tu mohou dovolit bezpečnou jízdu na kolech, bruslích nebo odrážedlech, ale co v horku potěší nejvíce - vodní a zvukové prvky v parku! Pumpy, korýtka, mlýny, fontány a vodotrysky. Po parku jsou navíc rozmístěné i moderní cvičební prvky pro seniory a handikepované, takže na své si tu přijde opravdu každý.

clanky5/malesice.jpg

10.  Vzhůru do bazénu!

A konečně - to, co v létě osvěží asi nejvíce, je pořádná koupačka. V Praze máte na výběr z 11 venkovních bazénů (více ZDE). Z nich doporučujeme bazén SK Slavia (Praha 10), Petynku (Praha 6), nebo třeba krytý areál Aquapalace v Čestlicích, kde mají více prvků pro děti v podobě různých skluzavek, tobogánů a brouzdališť.
Nezapomeňte děti u vody nespouštět z očí - a užijte si tropické dny!

 

Koupaliště Petynka

Koupaliště na Praze 6. Jediný bazén s výhledem na Pražský hrad....


 

Aquapalace Praha

Jedinečný komplex zahrnující vodní a saunový svět, fitness, wellness/spa,...


 

Plavecký stadion Slavia Praha

Komplexní služby v oboru vodních sportů....

Výpis článků