Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

František Jungvirt - sklářský butik

Praha, Naskové 1189/1, 15000

zpět na výpis
 
František Jungvirt - sklářský butik

Showroom a butik významného sklářského designera, výtvarníka a malíře skla Františka Jungvirta.

Telefon:723 589 008
Kategorie: kultura|vizuální uměnílifestyle|Nakupování, Bydlení

František Jungvirt učinil významný krok ve své kariéře. Tím je otevření showroomu, který vznikl v přízemí jedné z budov rezidenčního komplexu PARVI Cibulka na Praze 5. Butik František Jungvirt, vybavený nábytkem předních designérů a především vlastními skleněnými objekty, je možné navštívit po předchozí domluvě. Mezi vystavenými díly se prolínají Jungvirtovy charakteristické vázy z kolekce Garden, umělecké objekty ze série Fashion Glass a další unikátní kousky jako například trojice křišťálových váz vytvořených pro House of Lobkowicz.

Otevření vlastního prostoru – Butiku František Jungvirt – bylo jedním z hlavních letošních cílů mladého designéra. Vznik reprezentativního místa pro setkávání s klienty a partnery je jeho splněným snem a dalším významným krokem v kariéře. A také nezbytným. „Touha po showroomu se spojila s nutností. Doposud jsem klienty vítal ve svém bytě, ve staré zástavbě bez výtahu. V současné době tento prostor už nedostačuje potřebám mým, ani mých klientů. Zvlášť když někteří z nich váží dlouhou cestu, například z Dubaje. Rád bych také více oddělil svůj osobní a pracovní život, což s ‚galerií‘ v obýváku není dost možné,“ vysvětluje František Jungvirt.

Designér měl od začátku jasnou představu, jak by měl jeho butik vypadat a v jakém prostředí by se měl nacházet. S ohledem na svou tvorbu, kterou zastupují zejména ručně foukané vázy v malosériových edicích, unikátní sběratelské objekty a produkty vytvořené na zakázku, hledal místo, jež se s autorským sklem bude perfektně doplňovat. Tím místem se stal rezidenční komplex PARVI Cibulka v ulici Naskové na Praze 5.

Naskové 1189/1
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: