Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Zlatý Voči | filmový festival

Praha 10 - Vršovice, Petrohradská 438/13, 10100

zpět na výpis
Zlatý Voči | filmový festival

Festival Zlatý Voči každoročně pořádají studenti oboru Filmová studia Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze.

Kategorie: kultura|kina, vizuální uměnízábava|poznání|lifestyle|

Festival představuje širokou škálu audiovizuální tvorby studentů teoretických oborů napříč českými i zahraničními univerzitami. Cílem bohaté přehlídky je vyzdvihnout potenciál studentů filmové teorie, jejichž teoretický a historický základ napomáhá vytvářet osobitá díla, která si zaslouží pozornost širšího publika.

Letošním tématem festivalu je BIZAR – ten se objevuje nejen v prapodivných patvarech na hlavním vizuálu, ale objeví se i v celém programu Zlatých Vočí. Stejně jako v předchozích letech, i 28. ročník nabídne pestrý filmový program plný nejnovějších projektů českých i zahraničních audiovizuálních teoretiků a bohatý doprovodný program složený z několika debat profesionálů tuzemského filmového průmyslu a z unikátních hudebních vystoupení.

Festival nabídne pět filmových sekcí, které přinášejí naprosto aktuální témata a novátorské filmové žánry typické pro studenty audiovizuální teorie. Filmy bude hodnotit odborná porota složená z profesionálů českého filmového průmyslu, která bude rozdávat pět výherních cen. Promítací bloky budou sekce Genius loci, sekce AI, sekce Homies, sekce Audiovizuálních esejí a sekce Bizar.

Dvoudenní program celého festivalu je krom soutěžní přehlídky obohacen debatami s filmovými tvůrci, teoretiky a historiky, kdy mají diváci možnost pokládat otázky či konfrontovat své názory s nevšedními hosty. První den proběhne debata Devadesátky o bizarních počinech na konci tisíciletí – pozvání přijali Pavel Klusák a Eugen Liška, moderovat bude Jan Bergl. A druhý den proběhne debata Slepé skvrny o tabuizovaných tématech současného českého filmu – pozvání přijala Apolena Rychlíková, Tomasz Winski a Kateřina Kořínková, moderovat bude Táňa Zabloudilová.

Oba festivalové dny nebude chybět ani pestrý hudební program, který se bude odehrávat vždy ve večerních hodinách po skončení filmových sekcí. Hned první den se mohou návštěvníci těšit na čtyřčlennou post-prog kapelu Neue Welt, která bude následována DJ setem všestranného umělce Skuliaka Maniaka. Druhý den vystoupí kapela Purplefox Village a celý festival pak svým vystoupením již tradičně zakončí DJ Deleuze.



Nominovaní tvůrci mohou získat jedno z našich pěti festivalových ocenění:

→ Zlatý Voči – Hlavní cena festivalu

→ Cena Homies – nejlepší český film

→ Nejlepší experimentální počin

→ Nejlepší audio-vizuální esej

→ Nejlepší dokumentární snímek

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: