Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Z pokoje do pokoje

Praha 8, Za Poříčskou branou 7,

zpět na výpis
 
Z pokoje do pokoje

V září 2016 se na Florenci otevřelo místo, které metropoli chybí  ̶  sdílená nábytková dílna s prodejnou nábytku z druhé ruky v jednom.

Telefon:724816530
Kategorie: lifestyle|Bydlení

Jde o místo, kam může přijít každý, kdo chce raději starý nábytek opravit, nežli vyhodit.

Řešili jste někdy, kam se starým nábytkem po babičce? Anebo při stěhování co s tou hromadou nepotřebných věcí? Co se nábytku týká, v Praze téměř neexistují alternativy, kam starý, přesto řemeslně kvalitní nábytek odložit. Mnohdy proto přijde na řadu rychlé řešení, a to odvoz na sběrný dvůr. Přitom právě starý nábytek je jednou z nejlépe opravitelných věcí, které mohou snadno sloužit v bytě někoho jiného. Po zahraničním vzoru se ve starém domě č. 7 v ulici Za Poříčskou bránou otevřelo tzv. re-use centrum  ̶  místo koloběhu věcí, kde starý nábytek dostává druhou šanci.
 
Za tímto počinem stojí organizace Z pokoje do pokoje. 3 dívky, které se rozhodly starý nábytek zachraňovat, opravovat, ale především nabádat veřejnost k tomu, aby tak činila také.

Vedle prodejny s nábytkem z druhé ruky tu naleznete i sdílenou dílnu, kam si může kdokoliv za členský poplatek přijít nábytek svépomocí opravit. V dílně je k dispozici kutilský prostor a nářadí. O víkendech tady pak spolek organizuje specializované řemeslné kurzy s profesionály - lektory.
 
Navštivte prostory Z pokoje do pokoje v otevírací době: PO, ÚT 14-19h a ČT 15-20h. Veškeré informace o akcích, kurzech, nabídku nábytku k prodeji i pravidla členství v dílně naleznete na stránkách www.zpokojedopokoje.cz.

Za Poříčskou branou 7
Praha 8
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: