Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

České studny

Žďár nad Sázavou, Vojnův Městec 196, 591 01

zpět na výpis
České studny

České studny jsou nezisková necírkevní organizace zaměřená na vydávání a distribuci knih, tvorbu filmů a pořádání kulturně-vzdělávacích akcí.

Telefon:777 702 991
Kategorie: kultura|divadla, galerie, koncerty, ostatnípoznání|knihy

Sdružení České studny vzniklo v roce 2012 z hnutí usilující o obnovu českého národa skrze návrat k hodnotám české reformace.

Od roku 2005 se setkávali ti, kdo věří, že uzdravení a obnova českého národa může být uskutečněna právě v této generaci. Tito lidé pořádali konference zaměřené na zpřítomnění duchovního odkazu osobností české historie jako jsou například Jan Hus, Jan Blahoslav, Jan Amos Komenský a mnozí další. Publikovali několik knih o identitě českého národa a české historii, přednášeli na seminářích a konferencích a podíleli se na vzniku filmu Pod ochranou Žerotínů.

V rámci hnutí vznikl také amatérský divadelní soubor mladých lidí, který humornou formou ztvárnil Komenského Labyrint světa a ráj srdce. V nedávné době se sdružení zaměřilo na popularizaci Bible kralické, která v roce 2013 slavila čtyřsetleté výročí od posledního nejrozšířenějšího vydání v roce 1613.

V roce 2015 se sdružení zaměřuje především na projekty spojené s 600.výročím upálení Mistra Jana Husa a přinesením jeho odkazu k široké veřejnosti.

Vojnův Městec 196
Žďár nad Sázavou, 591 01
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: