Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Polský institut v Praze

Praha, Malé náměstí 1, 110 00

zpět na výpis
Tip
 
Polský institut v Praze

Podporujeme česko-polskou spolupráci a vzájemné poznávání. Prezentujeme kvalitní polské umění, hudbu, divadlo, film a literaturu.

Telefon:224212274
Kategorie: kultura|design, divadla, galerie, koncerty, kinapoznání|knihy, kurzy, ostatnípro děti|Kultura

Polský institut v Praze najdete na Malém náměstí, pár kroků od Orloje. Jsme zahraniční kulturní centrum zaměřené na propagaci polské kultury v Česku. Naším cílem je inspirovat Čechy a Poláky ke spolupráci v oblasti literatury, filmu, hudby nebo výtvarného umění, propojovat českou a polskou kulturu a prezentovat českému publiku to nejlepší z Polska.

Společně s českými partnery proto pořádáme koncerty všech hudebních žánrů, výstavy polských výtvarníků nebo divadelní představení. Vozíme z Polska zajímavé hosty: spisovatele, filmaře, novináře a vědce. Prezentujeme polská města a regiony a jejich turistické a kulinářské atrakce.

Naše sídlo v samém srdci Starého Města je otevřeno pro návštěvníky, můžete se zde zastavit a prohlédnout si nejnovější výstavu, přečíst si aktuální polské noviny a časopisy nebo využít knihovnu s nejnovější polskou literaturou a českými překlady. Pořádáme také pravidelné kurzy polštiny všech úrovní.

Polský institut v Praze navazuje na tradici Polského kulturního střediska, které pro mnoho Čechů v dobách totality představovalo „okno na Západ“. Dnes se snaží být oknem k dynamické polské kultuře, v níž se tradice mísí s modernitou a mrakodrapy varšavského City lákají stejně jako klidná zákoutí starobylého Krakova.

Zveme k sousedům!

Malé náměstí 1
Praha, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: