Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Galerie Zlatá husa

Praha 1, Dlouhá třída 12, 110 00

zpět na výpis
 
Galerie Zlatá husa
Telefon:246035210
Kategorie: kultura|galerie

GALERIE ZLATÁ HUSA spravuje jednu z největších soukromých sbírek umění v Čechách, která nejen pro svůj značný rozsah, ale i díky bohaté a otevřené struktuře patří k nejvýznamnějším kolekcím v zemi. Vladimír Železný ji začal budovat zhruba v roce 1997. Tehdejší trh nabízel řadu vynikajících děl, která byla postupně restituována ze státních fondů. Znovunabyté poklady získali  potomci původních sběratelů a tito je většinou z různých osobních i společenských důvodů  vkládali do aukcí. Dalším významným zdrojem akvizic byly samotné ateliéry umělců generace 60.let, které Vladimír Železný znal a obdivoval už jako mladý publicista a novinář. Základní fond čítající přibližně 1000 děl byl soustředěn už do roku 2000. V prvních letech nového milénia pak dosáhl počtu1500 položek.

Dlouhá třída 12
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: