Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Pražské Znění - alikvotní festival

Sulice, Hlubočinka 1004, 251 68

zpět na výpis
 
Pražské Znění - alikvotní festival

Mezinárodní setkání umělců a interpretů se zájmem o alikvotní zpěv a novodobé formy alternativní muziky.

Telefon:323671396
Kategorie: kultura|koncerty

Mezinárodní setkání umělců a interpretů se zájmem o alikvotní zpěv a novodobé formy alternativní muziky. Cílovými skupinami „Pražského Znění“ jsou studenti a pedagogové hudebních škol, odborná veřejnost, mládež se zájmem o alternativní muziku a duchovní rozvoj a řada příznivců alikvotního zpěvu z Čech a Evropy. Cílem festivalu je: vytvořit prostor pro mezinárodní setkávání lidí se zájmem o nové směry v alternativní muzice předvést veřejnosti alikvotní zpěv, ukázat jeho různorodost a záběr v muzice (vážné, populární, etnické i alternativní) představit umělce a skupiny zabývající se různými způsoby hlasových technik zpěvu vycházejících z tradic dávných kultur seznámit veřejnost s etniky, která alikvotní zpěv používají posloužit k navazování kontaktů a výměně informací mezi jednotlivými interprety, skupinami a projekty vytvořit novou kulturní tradici v Praze. Během festivalu probíhají koncerty a improvizovaná vystoupení skupin a interpretů z Evropy a celého světa. Zájemcům o techniky alikvotního zpěvu, hru na alternativní hudební nástroje, jejich výrobu a použití je nabízena řada výukových seminářů pod vedením renomovaných lektorů. Součástí festivalu jsou přednášky, prezentace, projekce a expozice spojené s tématy všestranného využití hlasu a zvuku (historie, hlasové techniky, relaxace, terapie…)

Hlubočinka 1004
Sulice, 251 68
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: