Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Obecní dům

Praha 1, Náměstí republiky 5, 110 00

zpět na výpis
Tip
   
Obecní dům
Telefon:222 002 119
Kategorie: kultura|galerie, klasika

Zažijte neopakovatelnou atmosféru zlatých časů secese. Ponořte se do noblesy dob dávno minulých. Secesní klenot přímo v srdci Prahy dominuje místu, odkud vládli českému království panovníci počínaje Václavem IV., kteří z Králova dvora spravovali země Koruny české. Teprve Vladislav Jagellonský se rozhodl opustit centrum, kterým vedla významná obchodní cesta směřující zejména do Kutné Hory, zdroje stříbra a bohatství středověkých Čech. Skvostnou památkou na ony časy zůstává krásná gotická Prašná brána, přimknutá dodnes k Obecnímu domu.

Zakuste genius loci místa, obklopení nádherou děl největších mistrů - sochařů a malířů - počátku minulého století, ke kterým patřili Jan Preisler, Mikoláš Aleš, Max Švabinský, František Ženíšek, Ladislav Šaloun, Josef Mařatka, Josef Václav Myslbek, Alfons Mucha a mnozí další.

Obecní dům patří právem mezi národní kulturní památky. Je klenotem, jehož význam dalece překročuje hranice České republiky. Zažijte u nás neopakovatelnou atmosféru nádherných koncertů, plesů a módních přehlídek, nebo si s přáteli vychutnejte noblesu salonků a restaurací. Vezměte své děti a nechte je projít místy, kudy kráčely naše dějiny. Jistě pak nikdy nezapomenou, kde stál Královský dvůr a odkud 28. října 1918 „otcové zakladatelé“ vyhlásili samostatnost Československa, kde na konci roku 1989 proběhla první setkání komunistické vlády s představiteli Občanského fóra v čele s Václavem Havlem

Výstavy, koncerty, plesy, módní přehlídky, kongresy… nebo cokoli, co si budete přát. Za ceny, které vás překvapí.

Náměstí republiky 5
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: