Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Galerie Gambit

Praha 3, Husitská 86,

zpět na výpis
 
Galerie Gambit

Galerie Gambit otevřela na podzim 2018 nový prostor na pražském Žižkově. Galerie patří mezi první soukromé výstavní síně vzniklé po roce 1989.

Kategorie: kultura|galerie

Za téměř tři desetiletí uspořádala stovku výstav současných umělců – malířů a sochařů, a to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.
 
Stěžejními autory jsou jak ověřená jména české výtvarné scény – Bedřich Dlouhý, Karel Nepraš, Jaroslav Vožniak, Květa Pacovská, Petr Nikl, tak i umělci střední a nejmladší generace. Dramaturgie galerie se bude rovněž zaměřovat na prezentaci méně známých umělců – prvním z nich je Tomáš Miro Záhořík se souborem obrazů pod titulem Imprese – Monology.

Veškerá dosavadní výstavní činnost probíhala v různých prostorách na Praze 1 /ulice Nerudova, Mikulandská a Řetězová/. Novým působištěm galerie se stal Žižkov, kde již působí celá řada galeristů s obdobným programem.
Nové sídlo Galerie Gambit je současně kontaktním místem veletrhu současného umění ART PRAGUE, jehož vznik před 18 lety galeristka Iva Nesvadbová iniciovala.

otevřeno
út, stř, čt: 14-18h
nebo po domluvě

Husitská 86
Praha 3
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: