Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Run OpeRun

Praha 3, Slavíkova 1499/22, 13000

zpět na výpis
 
Run OpeRun

Když nepřijdete za operou, opera přijde za vámi.

Kategorie: kultura|divadla, hudba

Operní společnost Run OpeRun vznikla na začátku května roku 2015. Základní kámen projektu položila Veronika Loulová, studentka oboru operní režie HAMU Praha. Kolem ní se rozrostla početná skupina studujících, poloprofesionálních a profesionálních talentovaných umělců, kteří pro myšlenku o renesanci a zatraktivnění opery dýchají. Mezi nimi mladí vokalisté a umělci angažovaní v Národním divadle a dalších operních domech. Vyvrcholením dosavadní aktivity Run OpeRun bylo autorské představení Mozartovy Kouzelné flétny pod nočním širým nebem na místě bývalého Stalinova pomníku za účasti více jak 2000 diváků v září 2016. Virální popularita a silný nárůst publika včetně mladé “hipsterské generace” potvrdily, že formy Run OpeRun mají vedle umělecké osobitosti i širší přitažlivost. Divácky se zaměřuje na mladou generaci. Dlouhodobě staví operu do kontextu dnešních “cool” multimediálních scénických zážitků, které dokáží strhnout a překvapit. Run OpeRun se stal operním undergroundem, který buduje novou cestu pro českou operní scénu a její publikum.

Slavíkova 1499/22
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: