Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

MFF 3Kino

Praha 8-Florenc, Kino Atlas, Sokolovská 371/1, 180 00

zpět na výpis
Tip
 
MFF 3Kino

Mezinárodní filmový festival 3Kino – Praha (MFF 3Kino – Praha) se zaměřuje na kinematografii zemí V4.

Telefon:+420 739334574
Kategorie: kultura|kina, ostatní

Mezinárodní filmový festival 3Kino – Praha (MFF 3Kino – Praha) byl založen v roce 2014 s cílem oživit spolupráci zemí Visegrádské skupiny v oblasti kinematografie.

Základní ideou tohoto festivalu je ukázat divákům to nejlepší ze současné kinematografie zemí V4 a vytvořit prostor pro diskusi a setkávání tvůrců, producentů, distributorů a samozřejmě diváků.

V druhé rovině jde o symbolické propojení festivalů zaměřených na filmy právě z těchto zemí, zejména pokud jde o Filmové babí léto v Třinci, Lubuskie Lato Filmowe v Łagowě (nejstarší filmový festival v Polsku), Solanin Film Festival v Nowé Soli a další, které s MFF 3Kino – Praha spolupracují. Na těchto zahraničních festivalech jsme vytvořili sekci „MFF 3Kino – Praha uvádí“, ve které propagujeme české a slovenské filmy a jejich tvůrcům zprostředkováváme setkání se zahraničními diváky.

DRAMATURGIE FESTIVALU
Prvním a zásadním požadavkem zakladatelů MFF 3Kino – Praha je umělecká hodnota a důraz na kvalitu děl. Přesto, že dramaturgie festivalu je založena především na aktuální současné tvorbě, a snažíme se tedy uvádět co největší počet novinek, nechceme, aby se z festivalu stala jen přehlídka všeho, co v jednotlivých zemích v nedávné době vzniklo, bez ohledu na kvalitativní požadavky. Dramaturgie festivalu také není omezena jen jedním žánrem, ale jde napříč a představuje ucelenou kinematografii Visegrádu.

ŽÁNROVÉ ZAMĚŘENÍ
- celovečerní hrané filmy
- animované filmy
- artové filmy
- dokumentární filmy
- retro večer

WORKSHOPY/ PŘEDNÁŠKY/ NEFORMÁLNÍ SETKÁNÍ
- tvůrčí workshop: prezentace projektů (náměty, scénáře, nedokončené a další)
- producentsko-distributorský workshop: nabídka filmů k distribuci, financování
- neformální setkání: „Jak se vidíme navzájem – setkání tvůrců V4“
- přednášky: osobnosti jednotlivých kinematografií, historický kontext

Kino Atlas, Sokolovská 371/1
Praha 8-Florenc, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: